| Paul_Emanuel_2003 a întrebat:

Bună tuturor! Am o nelămurire! Doresc să achiziționez un laptop, dar nu mă pot decide între PC cu Windows sau MacBook Air/Pro cu MacOs. Precizez faptul că folosesc foarte mult programele din pachetul Adobe ( Photoshop, Lightroom, Effects, Premiere Pro etc.) fiind fotograf dar și pachetul Microsoft Office ( Word, Powerpoint, Excel, Outlook etc.) fiind un licean care ma implic foarte mult in activități ce includ folosirea acestor programe. Precizez că laptop-ul pe care îl am acum e unul cu Windows și ca nu am mai lucrat niciodată pe MacOs. Singurul lucru pe care îl folosesc de la Apple sunt iPhone 7+, înainte de acesta având un iPhone 6. PS: Îmi schimb laptop-ul deoarece nu mai fac față cu acesta, deoarece se mișcă foarte greu și e foarte mare și îmi e greu când trebuie sa ma deplasez cu el. Mulțumesc, seara frumoasa!

3 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

La Mac trebuie sa cumperi licenta pentru fiecare program de prelucrare (daca gasesti versiune iOS).
Mai indicat ar fi sa-ti instalezi Linux pe un laptop (de exemplu Ubuntu sau Mint), pentru care licentele sunt gratuite la majoritatea programelor.
Acele distributii de Linux au si Office gratuit si performant, chiar de la instalare, respectiv se pot descarca si instala o gramada de programe de prolucrare foto, cu care poti face efectele dorite (chiar daca nu intr-un singur program).

| gabicoo a răspuns:

Practic ți-ai răspuns singur la întrebare!
happy

| Stargoz a răspuns:

Salut! Dacă ai folosit Windows toată viața o să îți fie puțin greu la inceput să treci la Mac pentru că e mai diferit. Foarte multe shortcut-uri si taste diferă, atât în sistemul de operare, cât și in multe programe. Feeling-ul in general este diferit. Desigur dacă îl folosești regulat o să te obișnuiești. Eu, personal am folosit numai Windows, asa că nu știu cum e un Mac. Îți recomand să vizionezi mai multe videoclipuri pe Youtube despre Mac vs Windows ca acesta: https://youtu.be/equ8xgIcqe4
Și dacă te hotărăști la un produs, îți recomand să vezi cateva review-uri la el. Youtuberi ca Just Josh (https://youtube.com/c/JustJoshTech) sau Andrew Marc David (https://youtube.com/c/AMDtechreviews) fac o treabă genială! Ambii au in descrierea videoclipurilor lor serverele lor de discord, îți recomand să intri acolo si să ceri niște păreri. Poți să ceri păreri în tot ce ține de pc-uri sau mac-uri sau de laptop-uri sau desktop-uri in general (găsești acolo la canale topicul despre care poți cere sau da păreri, sau conversa in general). Sper să găsești un device cu un sistem de operare potrivit pentru tine!