|

Buna tuturor. Am o problema tare enervanta. Nu stiu ce i-am facut cardului SD, nu pot sterge nimic de pe el si nici sa adaug ceva..nustiu ce sa ii fac. A mai trecut cineva prin asta?

3 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Si eu am un card pe care l-am scos din telefon din cauza ca nu mai mergea. Nu puteam sterge, nu puteam scrie pe el, nu se formata. Dupa formatare fisierele apareau la loc, indiferent de formatarea pe care o foloseam. Am reusit sa mai scriu 2-3 fisiere mici de proba, dar ingeneral e blocat. De citit se poate citi ce e pe el.
Cardurile au o durata de utilizare limitata. Citirea se poate face nelimitat, insa numarul de scrieri e limitat si dupa ce se ajunge la numarul maxim de scrieri intr-o anumita regiune a cardului, scrierea in acea regiune devine imposibila. Deci, presupun ca o anumita zona din card (zona unde se tine evidenta fisierelor, formatarea) a fost scrisa de mai multe ori pana s-a blocat si din cauza ca nu se poate scrie sau sterge, totul ramane neschimbat. Poate ca e stricata si partea cardului care gestioneaza scrierea. In cazul asta, daca e ceva stricat in card sau daca s-a atins numarul maxim de scrieri si o parte din card ramane blocata, atunci nu se mai poate face altceva decat sa se inlocuiasca cardul cu unul nou.
Asa am facut si eu, dupa ce am incercat sa-l formatez in toate felurile (si in telefon si in calculator, si in aparat foto, cu toate softurile gasite pe net), am renuntat la ideea de a-l mai folosi si am pus un card nou. Oricum, nu mai aveam incredere ca pe cardul vechi fisierele vor fi in siguranta. De aceea zic ca e bine sa avem tot timpul fisierele in 2 locuri diferite, nu numai pe acelasi mediu de stocare, mai ales cand e vorba de carduri sau hard disk-uri SSD la care se stie ca numarul de scrieri e limitat si oricand putem avea surpriza sa se blocheze si chiar sa nu mai putem citi ce e pe acel card sau SSD. Cea mai sigura stocare pare a fi pe CD, DVD, hard disk obisnuit, magnetic.

| explică (pentru Algo098):

Mda, totusi este de 32 GB, ma astempam la mai multe de la el, multumesc totusi pentru informatie, cred ca e timpul sa renunt la el...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
2 răspunsuri:
| a răspuns:

Daca este SD card atunci este posibil sa fie blocat fizic din buton, ai pe marginea cardului un buton mic alb, incearca sa ii schimbi pozitia.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează