| octav005 a întrebat:

Am cumparat recent un stabilizator de tensiune la 220v.
puterea stabilizata maxima este de 500VA,
Doresc sa stiu daca este recomandat sa il folosesc doar pentru o unitate PC si nimic m-ai mult.

11 răspunsuri:
| Popescu_Eugen_1964 a răspuns:

500 x 0, 8 = 400 w. Daca unitatea nu are putere absorbita mai mare e destul de ok. Indicat e ca puterea max absorbita sa fie 75% din cei 400 w.

| octav005 explică (pentru Popescu_Eugen_1964):

Si cum pot afla ce consum are unitatea mea?

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns (pentru octav005):

Din manualul jucariei sau de pe jucarie. Daca e facut din bucati nu stiu, nu am cunostinte de hard dar din cate am mai aflat in treacat unele depasesc 400 w. Vezi si tu pe google ca gasesti informatii. Daca ma gandesc bine pe sursa in mod obligatoriu scrie puterea in w.

| octav005 explică (pentru Popescu_Eugen_1964):

Da scrie 500w, dar ma gandesc ca o placa de baza, un hdd, o placa video si doua coolere nu ia toata puterea sursei de 500w

| TrăieşteClipa a răspuns (pentru octav005):

Daca pe sursa (unui computer sau stabilizator)scrie 500w asta nu inseamna ca atat consuma.Reprezinta puterea maxima pe care teoretic ar putea sa o livreze.
Un computer normal nu trece de 200-250W consum.
Se poate masura foarte precis eliminand toti consumatorii,frigider lumini, centrala termica, etc si lasi doar computerul sa ruleze timp de o ora, si vezi pe contor consumul exact.

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns (pentru octav005):

Sunt de acord ca nu ia 500, probabil undeva la jumate max 3/4.

| octav005 explică (pentru TrăieşteClipa):

Da pentru mine ma interesa cat consuma unitatea. pentru acel stabilizator de 500va echivalent cu 300w. dar am gasit un program *joulimeter* imi arata cu un browser si Youtube, Facebook deschis consuma undeva la 120w

| TrăieşteClipa a răspuns (pentru octav005):

Ca putere este mai mult decat suficient pentru a alimenta un computer si un monitor led.
Doar ca mi se pare inutil.
O sursa de computer accepta tensiuni de la 170v pana la 250v fara probleme, exact ce face si stabilizatorul.

| octav005 explică (pentru TrăieşteClipa):

Pai nu stiu ce sa spun. am mai avut o placa gigabyte si a mers o vreme, am facut curat prin casa si am pornit unitatea peste 3 ore. apoi nu a mai mers, pornea direct cand bagai in priza fara sa apas vreun buton de power s-au restart, si se aoprea dupa doua secunde. nu m-ai puteai sa pornesti. posibil de la fluctuatii de tensiune

| TrăieşteClipa a răspuns (pentru octav005):

Acum ca l-ai cumparat, il folosesti si vezi ce se intampla mai departe.

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns:

Repet ca nu ma pricep la calculatoare. Banui ca stabilizatorul are o siguranta sau o protectie electronica. Posibil sa-si faca treaba dar cred ca e un pic cam mic. Partea comica e ca atunci cand alegi varianta ieftina sau fara informare prealabila cand cumperi ceva care sa asigure securitate nu faci decat sa ai o grija in plus sa nu se buleasca si ceea ce ai cumparat pentru asta. Apoi stabilizatorul e ceva depasit si nu face fata la toate situatiile de calitate proasta a curentului.
http://www.mygarage.ro/periferice/118073-stabilizator-de-tensiune.html