| radu32 a întrebat:

Buna ziua, daca nu va suparati, as vrea sa stiu daca este ok sa tii laptop-ul in priza la incarcat si sa lucrezi pe el, sau sa fie inchis pe durata incarcarii? O zi buna si multumesc!

Răspuns Câştigător
| Alexandru_Baluta_1986 a răspuns:

Daca vrei sa prelungesti durata de viata a beteriei si poti, dupa ce se incarca o scoti din laptop si folosesti laptopul doar in incarcator. O sa se inchida instant daca nu ai UPS si pica curentul dar bateria nu se mai uzeaza. O poti pune odata pe saptamana 2-3 ore sa mai circule curentul in ea ca nici nefolosita nu este bine sa stea...

5 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

E irelevant. Lucrezi de ani de zile 12 ore zilnic pe laptop si mereu sta la incarcat. Nu as avea cum altfel. Nu ar avea cum sa functioneze laptopurile altfel.

| RoCkKiD a răspuns:

Este irelevant la laptopurile din ziua de azi. Sunt proiectate in asa fel incat dupa ce ajunge la 100% opreste alimentarea bateriei incat sa nu o strice. Singura problema care inca exista este daca lasi bateria descarcata mult timp.

| sierra1 a răspuns:

"este ok sa tii laptop-ul in priza la incarcat si sa lucrezi pe el"

no problem, când bateria e incărcată, circuitul se deconectează evitând supraincărcara (astea mai noi au bateriile "unremovable")

| anonimg a răspuns:

Un producator de telefoane spune ca s-ar uza mai repede bateria. Banuiesc ca si la un laptop este la fel. Dar daca ai nevoie de curent, atunci il tii in priza tot timpul.
Oricum la doi ani trebuie sa cumperi o alta baterie; pentru ca folosita sau nu, o baterie se uzeaza in timp.
Cand termini lucrul il scoti de la curent.

| Bizon95 a răspuns:

90% din laptop-uri asa se folosesc...

insa punctul tau de vedere ridica un alt issue, si anume:
daca bateria e descarcata si tu lucrezi pe el, atunci incarcatorul o sa fie stresat mai tare
in 99.99% din cazuri asta nu e o problema, dar, daca deja ai schimbat un incarcator, si luat unul ieftin, atunci DA, se recomanda sa il tii inchis cat se incarca, altfel incarcatorul ieftin se v-a duce si mai repede!