|

Buna ziuă. Mi-am achiziționat un laptop si vreau sa stiu daca pentru prima oară trebuie sa fac ceva anume? Ma refer cum e la telefon ca trebuie sa descarc toata bateria si apoi incarcata 100%. Se aplica si la laptop?

5 Raportează Evaluează
5 răspunsuri:
| a răspuns:

Acumulatorii in ziua de azi la telefoane si laptopuri sau orice alt device de obicei vin direct formatate din fabrica.
La un interval de timp se recomanda sa mai faci o descarcare - incarcare completa.
Ca sa prelungesti viata bateriei, incearca sa stai cu laptopul mereu in priza cand esti acasa. Mai ales cand te joci sau faci altceva. Astfel baterie nu o sa fie pusa la treaba.
De obicei o baterie de laptop tine 1-2 ani maxim.
Deja dupa 2 ani trebuie sa o schimbi.
Legat de intretinerea laptopului, se recomanda sa il cureti odata pe an si odata la 2 ani sa ii schimbi pasta termoconductoare (chiar si odata pe an e bine).
Daca il ai in garantie, il poti trimite la garantie cand vezi ca se incalzeste (de obicei intre 1-2 ani) si acolo o sa ti-l curete si o sa iti schimbe si pasta termoconductoare de la procesor si placa video.
In rest ai grija cum il transporti. Sa ii iei o geanta sau ceva. In timp poti sa tii-l mai upgradezi (sa ii iei memorie ram, un SSD etc., lucrurile astea le aflii pe internet).
Poti si sa il personalizezi cu diferite stickere (google, gasesti o multime).
Nu uita de partea de soft, sa ai un anti-virus si sa ai toate driverele la zi.
Cam atat, nu e mare scofala. Eu am un laptop de 3 ani (aproape 4 ) si merge ca nou happy. I-am schimbat acumulatorul recent si crede-ma, l-am folosit destul laughing.
Succes!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Bateriile astea noi cu litiu nu mai trebuie formatate, ba chiar daca le descarci complet de prea multe ori risti sa le strici.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu trebuie să faci nimic deosebit cu bateria. Eventual fă=ți o copie de rezervă (oglindă) a sistemului de operare pentru orice eventualitate

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Bateria laptopului duce cam 2, 5-3 ani.
Daca vrei sa o menajezi (sa te tina mai mult), cand esti acasa, NU o folosi (eu o tin mereu scoasa, o bag doar cand merg undeva cu laptopul).
Asta daca se poate (daca e detasabila). Altfel, asta e, va trebui schimbata in functie de cat de mult il "freci".

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu trebuie sa faci nimic, totul este in regula, doar sa descarci driverele

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează