|

Buna ziua/seara. Am si eu o nelamurire in legatura cu partitionarea windowsului. Eu am mai pus o intrebare pe aceasta comunitate, insa nu sunt decis daca este o alegere corecta. Din cate am inteles eu, spre exemplu, am un HDD de 500; in Partitia C aloc 250 si in Partitia D aloc tot 250? Sau, spre ex: Am un HDD de 250; in partitia C aloc 125 si in Partitia D aloc tot 125? Adica din cata memorie eu am(a HDD-ului) impart la 2? Sa imi spuneti daca este gresit in ce am zis mai sus. O zi/seara buna!

8 Raportează Evaluează
8 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu Windows-ul se partitioneaza, ci hard disk-ul. big grin
In functie de versiunea Windows-ului si marimea hard disk-ului trebuie sa respecti o marime minima pentru partitia C:, dar poate fi si intregul disc, sau pe restul discului punem inca alte partitii.
Iata marimile minime de partitie pentru C:
- Windows XP: minim 20Gb, recomandat 30-50Gb
- Windows 7: minim 30Gb, recomandat 50-70Gb
- Windows 8: minim 40Gb, recomandat 70-100Gb
- Windows 10: minim 50Gb, recomandat 100-200Gb
Pentru date putem crea o a doua sau mai multe partitii, cu marime cel putin egala cu C:.
Pentru Windows 10 este bine sa facem si o partitie pentru salvarea de siguranta a sistemului, preferabil pe un al doilea hard disk. Marimea partitiei de salvare trebuie sa fie cel putin dublul partitiei C:.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu partitionezi Windowsul, ci hard discul. Nu e musai sa il faci in jumate', iar daca e SSD, nu are sens sa il partitionezi. La astea mici nici nu prea are rost sa iti bati capul cu partitii. Eu am de exemplu hard extern de 4 TB cu o singura partitie. Depinde de mai multi factori daca are sens sau nu sa iti faci partitii.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Nu știu sigur dar s-ar putea să ai probleme de stabilitate dacă ai partiții mai mari de 1TB

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru LightningShock):

Ete fis. Uite aici partitii in secunda asta. Si mentionez ca hardul intern il am de vreo 3-4 ani: https://imgur.com/a/nVmPQkC

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru LightningShock):

Pardon, linkul de mai devreme cred ca era usor eronat: https://imgur.com/6gBat1R

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu este relevant. Este doar o practică bună să ai o a doua partiție unde îți ții informații imagine/filme/documente/fișiere ce le accesezi rar. Nu este o regulă bătută în cuie. Faci cum vrea mușchiul tău numai să nu faci C-ul prea mic. Eu aș zice la 500GB să pui 300 pentru C și 200 pentru D sau 50/50 dacă nu folosești multe softuri/jocuri.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eu as face asa. un ssd de 120gb doar pentru sistemul de operare plus ce programe folosesti de obicei si hdd -uri cate ai nevoie le imparti la cate doua partitii egale, pentru jocuri filme muzica etc. jocurile e bine sa le ai pe partitii diferite adica jocul kitul de instalare pe o partitie, iar jocurile instalate pe cealalta partitie! daca ai doar un hdd de 500gb faci o partitie de 100 gb pentru windows 10 si restul imparti la 2, 200gb +200gb si arata asa : partitia (1) 100gb windows, partitia (2) 200 gb multimedia1 si partitia (3) 200gb multimedia2

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Pai si daca pun in fiecare 250?, e o diferenta mica

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează