| Laura162 a întrebat:

Cand am cumparat calculatorul, a venit cu Windows 10 si Adobe Acrobat Reader DC (licensed) instalate. Asa era oferta. De vreo saptamana, Adobe nu se mai deschide deloc. Pare ca se deschide, dar fereastra dispare inainte sa apara macar scrisul. Nu primesc niciun mesaj de eroare. Am incercat "Run as administrator", nici macar nu pare ca se deschide. Am incercat in modul compatibilitate cu Windows 7 si 8 - nimic. Am incercat troobleshooter, setarile recomandate - nimic. In schimb, se deschide in modul compatibilitate cu Windows XP (Service Pack 3), cu protectia dezactivata... dar imi cere din nou sa accept termenii si conditiile, ca si cand l-as instala.

Cum pot rezolva problema fara sa pierd licenta Adobe?

6 răspunsuri:
| NLS a răspuns:

Foarte ciudat e faptul ca merge in modul compatibilitate cu XP SP3 (un sistem de operare din 2002, ma rog, ultimul SP dateaza de prin 2008).

Adobe Acrobat Pro DC (daca asta ai avut) functioneaza pe baza de abonament lunar.
Deci nu poti sa ai licenta permanenta la el fara sa ai cont Adobe, si sa platesti lunar o taxa.
Probabil ai avut licenta cadou pentru o anumita perioada de timp, dar dupa ce a expirat, trebuie sa platesti lunar.

Pentru lamuriri suplimentare poti contacta magazinul de unde ai cumparat calculatorul, dar sunt convins ca iti vor spune acelasi lucru.

Aveam si noi nevoie de el la munca.
Si am ales PDF X-Change Editor Plus, pentru ca ne-a costat ~180 euro, 3 licente, update-uri pentru 3 ani.

Adobe Acrobat Pro ne-ar fi costat cam 238 euro pentru un singur an, abonament lunar, si asta pentru doar 2 licente.

Ca interfata si unelte, PDF X-Change Editor Plus castiga detasat.

| flixbuster a răspuns:

Ia uite aici:

https://get.adobe.com/ro/reader/

"Acrobat DC. Așa își face lumea treaba.
Vizualizați, semnați, comentați și partajați gratuit fișiere PDF."

Remarci cuvantul "gratuit"? In dreapta link de descarcare pentru Adobe Acrobat Reader DC? Si mai jos link de descarcare pentru Adobe Acrobat Pro DC pentru versiunea de incercare (aici fiind necesara licenta pentru versiunea full)?

Deci, despre ce vorbim? Licenta unui produs free?

| mont a răspuns:

Programul poate fi reinstalat și fără sa pierzi licența.

| Zuzu1991 a răspuns:

"Adobe Acrobat Reader DC (licensed)"
NU am auzit niciodata de licenta la ala, ci numai la versiunea pro, care poate si scrie nu doar sa citeasca (reader)
daca aia care ti-au dat compul au pus licenced langa el, atunci au vrut doar sa se dea rotunzi ca vezi doamne ce iti dau ei pe gratiz (yeee)

asa ca il poti dezinstala binemerci, iar apoi reinstala de aici:
https://get.adobe.com/reader/
si e recunoscut faptul ca Adobe reader mai da crash-uri din cand in cand, eu fac service si la o firma de contabilitate unde la fiecare 1-3luni mai reinstalez odata adobu' ala

| Laura162 explică (pentru Zuzu1991):

Cand imi cere sa fiu de acord cu termenii si conditiile, ma avertizeaza ca are licenta si ca e valabila doar pe un device. Nu ar trebui sa scrie undeva pro daca e versiunea pro? Pot sa scriu si am nevoie de functia respectiva, tocmai de aceea vreau sa pastrez licenta. A venit direct instalat, nu am primit vreun CD, cod, etc. (Nu am instalat nimic cu licenta pana acum, deci nici nu sunt sigura ce imi cere extra.)

Daca deschid in modul compatibilitate cu Windows XP si accept din nou termenii si conditiile, pastrez licenta? Teoretic e acelasi device, doar SO ar fi diferit...

Mi-a mai dat Adobe crash-uri in trecut (nu versiunea asta), dar mereu aparea mesajul de eroare.

| Zuzu1991 a răspuns (pentru Laura162):

Man, ideea e simpla, reader e pe gratis, pro e pe bani
iar ca sa afli ce ai, iar, foarte simplu, la aproape orice program apesi pe help si apoi about (ajutor si despre in romana) si acolo iti spune ce produs ai si ce licenta

si, btw, partea pro care poate sa scrie inseamna ca poti sa creezi un pdf de la 0, in momentul asta si Microsoft Word poate asta si a nu se confunda cu un document de tip declaratie, care poate fi completata in reader (eventual si semnata) si pentru care NU iti trebuie pro