| coosmin24 a întrebat:

Cand aprind calculatorul de la o vreme (nu mai stiu exact)imi uruie (se aude ceva mai tare in el) problema este cooler-ul (ca este de la procesor, de la sursa nu stiu si nici din ce cauza). O varianta ar fi sa aiba praf prin el sau sa-mi atinga ceva.Si nu uit ca dupa ce sa prinde pc-ul se opreste zgomotul.care ar fi problema.si ce sa fac s-o rezolv?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Deci. poate fi si de la praf dar varianta mea e alta
coolerele au un fel de "rulmenti"
acesti rulmenti fac cooleru mai silentios cu mai putine frecari
daca acesti "rulmenti se sparg.coleru o sa inceapta sa joace in stanga si dreapta.iti poti da seama care e coleru care iti face probleme.doar miscale.care se misca inseamna ca iti face probleme.solutia e sa-l schimbi
tongue

7 răspunsuri:
| AvalohisAlin a răspuns:

E posibil sa fie si ventilatorul. Mi s-a intamplat si mie la fel dar de la ventilator.Am avut si praf in el si tot asa facea.

| coosmin24 explică:

Buna idee cu uscatoru, eu vrueam sa bag aspiratorulhappy la o viteza mai mica.si apropo catyy89 tare faza cu hardurile, si eu mai obisnuiesc cate o data sa-i mai dau cate una, deoarece ma enerveaza ca se misca greu, dar fac si multe aplicatii pe el dintr-o data.big grin

| nisi1t a răspuns:

Deschide carcasa calculatorului si cu un uscator de par pus pe rece sau orice alt dispozitiv care poate sa sufle aer poti sa cureti destul de bine calculatorul in interior chiar si partile mai putin accesibile. Atentie sa nu atingi cu mana contactele deoarece electricitatea statica poate sa deterioreze unele componente. Daca o curatare nu ajuta atunci in mod sigur iti trebuie ventilatoare noi. Si inca un mic sfat du-te pe balcon sau in curte pentru ca o sa faci un nor de praf in camera.

| catty89 a răspuns:

Aceeasi problema o am si eu de mult timp cu calculatorul meu.La mine este o problema cu coolerul de la placa video, cum si tu bine ai zis, in unitate sunt 3 coolere.Desi l-am dus de mai multe ori la un specialist si l-a curatat de praf, rezolvarea a fost pe moment. Obisnuiam sa lovesc unitatea ca sa opresc zgomotul si ia ghici ce? Am schimbat 2 hard-uri de atunci!
Dupa o perioada mi-a schimbat si coolerul de la placa video... a fost ceva de moment pentru ca uneori, cand il pornesc, incepe din nou sa scartaie(1-2 minute).
Sunt niste coolere de proasta calitate si cel mai bine ar fi sa il cureti periodic de praf sau sa il inlocuiesti. Daca doamne fereste coolerul se opreste, se arde placa video. Trebuie sa ai rabdare cu el, si chiar daca face zgomot, sa NU il lovesti.Mergi la un specialist si vezi ce e de facutwinking

| foamea a răspuns:

Poate fi ventilatorul sa faca zbomot...la mine tot asa chind il aprind face zgomot si peste un tipm se opreste

| ღ..*Addelly*ღ.! a răspuns:

Idem eu laughing s-ar putea sa fie de la coller asa imi fac si mie.trebuie sa il schimbi

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Imi pare rau dar iciara sa iti schimbi o piesa