| Hemeraa a întrebat:

Cand imi incarc laptopul nu urca mai sus de 85%, dar apare ca este conectat.
Am dat restart si e la fel. Vreo idee?
ps are ceva ani de zile

Răspuns Câştigător
| NLS a răspuns:

Bateriile au un numar de cicluri de incarcare, de regula nu mai multe de 550-600.
Dupa ce ai epuizat aceste cicluri, capacitatea de inmagazinare incepe sa scada treptat, la inceput nu foarte vizibil, dar dupa ce mai trec vreo 2 ani de folosire, incepe sa se simta.
85% e inca acceptabil.

O alta varianta:
Poate sa existe un contact slab la mufa de incarcare, DAR nu m-as baza pe asta, pentru ca in acest caz nu apare pictograma de incarcare.
E vorba pur si simplu despre uzura acumulatorului, ca urmare a folosirii laptopului.

PS:
Daca bateria e detasabila, si folosesti laptopul doar pe birou, o poti scoate (cand e incarcata la maximul acceptat, cei 85%),
si il folosesti direct la priza.
(Insa o data la 30 de zile e bine sa o introduci, sa o folosesti pana se descarca la 10%, apoi o incarci, si o scoti din nou 30 de zile).

| Hemeraa explică (pentru NLS):

Mersi cred ca o sa il duc la reparat
dar ai idee cat costa o baterie noua?

| NLS a răspuns (pentru Hemeraa):

Depinde de model (modelul exact).
(Practic, depinde de cat de scump si puternic a fost la data achizitiei, dar si de numarul de celule pe care le contine acumulatorul.)

Atentie, daca nu e originala, poate sa tina mai putin decat actuala, chiar daca e la 100%.

Cum spuneam, e ceva normal sa scada dupa cativa ani de utilizare, in general lumea le inlocuieste cand ajung la 50-60%, nu la 85.
Unii nu le inlocuiesc deloc, caci li se pare nerentabil, si continua sa il foloseasca doar cu incarcatorul conectat (asta pica totusi daca tii neaparat sa stai cu el in poala, in pat...).

| Simpatik a răspuns (pentru Hemeraa):

Cum a spus NLS mai las-o pana ajunge la capacitate de incarcare de 50% si apoi o incarci, pentru ca mai mult ca sigur nu vei gasi una originala ci doar una compatibila si aceea se va uza mai repede in timp decat cea originala, dar oricum va tine mai mult decat cea veche uzata.
Oricum indiferent ca vorbim de laptopuri de noua generatie unde la anumite modele bateria este "turnata" pe placa ca si la noile generatii de smarthphonuri sau fie e baterie detasabila ca la majoritatea laptopurilor de acum 2-3-7 ani, te va costa ceva un acumulator, dar e in functie de capacitate si daca e compatibila sau originala cea originala fiind ceva mai scumpa, preturile pot varia intre 150-450 de lei, depinde de model si capcacitate.
Deci nu te grabi 85% nu e ingrijorator, deci nu necesita inca schimbare in opinia mea...desi mai sus spuneam ca e cazul sa o schimbi, iata ca acum modific ce am zis si te sfatuiesc sa nu o faci! Adica dai bani degeaba deocamdata. Gandeste-te ca 85% inseamna 90% rotunjit happy deci nu schimbam un acumulator la 90%

5 răspunsuri:
| Simpatik a răspuns:

A scazut din capacitatea de inmagazinare totala a bateriei, este cazul cred sa o schimbi.