anonim_4396
| Anonim întreabă:

Care este cea mai buna aplicație pentru economisirea bateriei? (Smartphone)

6 răspunsuri:
| sltlp a răspuns:

NU exista asa ceva. Presupun ca esti la inceput cu telefoanele astea inteligente, asa ca am sa iti explic daca vrei sa intelegi de ce nu are sens sa pui anumite aplicatii. Incep cu economisirea bateriei.
Orice aplicatie sau majoritatea mai bine zis, is prostii care fura date. Android-ul ca si sistem de operare e suficient de inteligent cat sa stie ce ii trebuie. Presupusele aplicatii care salveaza bateria, fac mai mult rau. Fie inchid aplicatii, fie cel mult, ruleaza in fundal si mai dezactiveaza dupa chef cate ceva.
Acum, de ce nu is bune aplicatiile de tip task killer sau ram optimizer sau balarii de acestea. Cei care se ocupa de android, sa stai tu linistit ca is mai inteligenti decat crezi tu, ca daca faceau un sistem rau nu il mai utiliza nimeni. Ideea e ca android-ul are un management bun al memoriei ram, si in nici un caz sa nu gandesti ca alti destepti care spun ca de ce are atata ram liber(neocupat) telefonul. Android-ul ca si ios-ul de altfel, incarca cat mai mult memoria ram, ca atunci cand vrei sa folosesti o aplicatie, sa o incarce direct din ram, deaorece memoria ram e mult mai rapida decat cea rom. Cand are nevoie de ram, scoate singur din memorie si isi face loc. Tu cand folosesti aplicatii de salvat baterie sau task killere, faci mai rau. Alea inchid aplicatiile, si sistemul ca doar e sistem, e mai puternic, le redeschide. Si joaca asta, nu numai ca nu salveaza bateria, ba chiar o consuma mai rapid. Pentru ca inchisul si redeschisul de aplicatii consuma cpu+ram=baterie.
Iar antivirusii, is o alta nascocire. Motivul pentru care pe ios nu sunt antivirusi, ii ca acolo aplicatiile is filtrate, asta e primul motiv. Dar pe android, daca gasesti fraierul, e perfect. Prin urmare, singurul sistem de operare popular care are nevoie de antivirus e Windows-ul de PC. PE android nu iti trebuie asa ceva. Ala e fix egal cu zero. E doar o alta aplicatie care consuma bateria aiurea. Daca e cineva de aici sa ma contrazica, sa vina cu argumente reale.

suntserios
| suntserios a răspuns:

O logica de bun simt spune ca orice aplicatie in plus nu poate face altceva decat sa consume si mai multa baterie

| StefanKogut a răspuns:

Asta e ca si cum ai vrea sa stii cum se conduce o masina ca sa nu consume benzina. Daca phone-ul tau, cel putin are un bec aprins, atunci consuma energie, iar sa mai pui si o aplicatie sa faca ceva nu e ca si cum ai consuma mai putin ci sigur vei consuma mai mult, indiferent de aplicatie.

| Jipa95 a răspuns:

Nu exista asa ceva, si care le gasesti in store sunt aplicatii pur si simplu de marketing!

| Dyenutzaaaaaaa a răspuns:

Doctor batery este foarte buna cand mai ai putina baterie iti da rezolutia mica, iti inchide aplicatiile.

| andreealajsbdb a răspuns:

Batery saver