| parvucosmin a întrebat:

Care este diferenta dintre memoriile simple si cele din doua bucati (dual channel kit)? Ambele au 8 gb rami dar sunt simple si dual channel. Cele dual channel sunt mai performante?

Răspuns Câştigător
| PCassist a răspuns:

Cele dual channel, in teorie sunt mai rapide. Depinde pentru ce folosesti calculatorul... daca nu faci randare 3D sau chestii care iti consuma multe resurse, probabil nu o sa simti diferenta. Un alt avantaj la cele dual channel ar fi ca in cazul in care iti cedeaza un ram, ramai cu celalalt.

3 răspunsuri:
| K0sti a răspuns:

"The terminology "dual-channel memory" is being misused by some in the memory industry, which can mislead the consumer. The fact is there's no such thing as dual-channel memory. There are, however, dual-channel platforms."

In concluzie, decat sa primesti raspunsuri aiuristice, mai bine pune mana si cauta, ca de aia ai Google! Iti trebuie 2 memorii la fel si atat, ca sa mearga dual chanel!

| horia2012 a răspuns:

Sunt in pereche (kit) pentru ca sunt identice ca performante. Nu exista memorii dual channel, ci arhitectura placii de baza ofera suport pentru memorii simple sau duble (kit).
In concluzie daca placa de baza suporta
dual channel, cumpara-le pentru ca sunt mai bune. Daca placa de baza nu suporta dual channel, si are doua sloturi de memorie poti cumpara 2 placute de memorie dar sa fie PERFECT IDENTITE ca ele sa functioneze ca un dual channel.

| gelu1970 a răspuns:

Din cate stiu dual channel se refera la cate ranuri pentru ram are placa.