|

Care este diferenta intre i3, i5 si i7 la procesoarele Intel?

8 Raportează Evaluează
8 răspunsuri:
| a răspuns:

Pe langa... cele de mai sus, poti sa te gandesti asa:
E doar in functie de performanta.
Nu stiu pentru ce iti trebuie, insa un i3 face treaba bine pentru aproape toate programele uzuale folosite pe un laptop. Daca vrei mai multa performanta, se trece la i5 si i7.
Denumirile vin... pentru diversitate, sa nu se asemene asa usor cu ceilalti. Nu este foarte sugestiv numele, pentru ca numarul de nuclee nu reflecta numarul de dupa litera "i".

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cel mai simplu raspuns: diferenta este de performanta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

I3 - cel mai ieftin, se incinge cel mai putin, consuma cel mai putin, cel mai putin cache, cele mai mici performante din seria I
in general are 2 core fizice si 2 logice - 4 thread-uri total

i5 - mediu, se incinge si consuma mediu, totul e mediu
in general are 4 core fizice, si nici una logica, dar pe laptop-uri exista cu 2 core fizice, 2 logice si 4 thread-uri (versiune mai ieftina, care consuma mai putin, se incinge mai putin) si pe desktop-uri exista high end-uri care au 6 core
DE MENTIONAT, ca, daca ai nevoie de putere mare per single core, i5 iti trebuie, celelalte care au si core logice, au un compromis prin care puterea unui singur core este impartia in logice... nu sunt foarte multe aplicatii care au nevoie de asta, dar sunt!

i7 - top performanta, cel mai scump, consum si temperatura ridicate, in general au 4 core fizice si 4 logice - 8 thread-uri... are cel mai mult cache si sunt cel mai performante cand ai nevoie de multi core (majoritatea jocurilor din ziua de azi se folosesc de cat mai multe core)

i9 - noul si imbunatatitul procesor nou, in general are cel putin 6 core fizice, e inca destul de rar insa mai ales e inca EXTREM DE SCUMP!

insa, se pare ca de curand, AMD a venit din urma si a scos un procesor care bate la popou Intel-ul la toate capitolele - consum, putere de calcul multi-core (are 32core si 64 thread-uri) nu se incinge, SI MAI ALES PRET,
totul in afara de performanta mare la aplicatii single core, care cum am spus, sunt extrem de putine

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

I9 e cel mai fierbinte procesor laughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

I7 e bun de gaming
i5 intr-un fel
i3 nu stiu

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Intel i3 este pentru: Utilizatori normali. Este o optiune de buget. Este bun pentru folositul browser-ului, Microsoft office, sa faci apeluri video si pentru social media.
Intel i5 este pentru cei care doresc echilibru între performanță și preț. E bun pentru jocuri dacă cumperi un procesor model G sau un procesor model Q cu un procesor grafic dedicat.
Intel i7 este pentru utilizatori ce vor putere. Bun pentru multi-tasking cu mai multe ferestre deschise în același timp. Ruleaza aplicații care necesită multă putere si e foarte bun pentru gaming.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru DioKardia):

N-are rost să iei i7 pentru gaming. Cum ai spus și tu, i7 e pentru multitasking.
Decât să faci upgrade de la i5 la i7 pentru gaming, mai bine rămâi cu i5 și pui banii pe care i-ai fi aruncat în bugetul de placă video.
Asta în cazul în care nu rulezi plăci video în SLI, că atunci merită dați banii pe upgrade la i7.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Foarte bun pentru gaming i7

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează