|

Care este mai bun: ventilatorul sau aerul conditionat? Care ar fi diferenta dintre ele?

10 Raportează Evaluează
10 răspunsuri:
| a răspuns:

Hai sa le luam "la puricat":
Ventilatorul:
- avantaje: misca aerul ("face vant") in camera, se poate orienta in ce directis doresti, iar vantul facut ajuta sa se usuce mai repede pielea, dand senzatia de racorire. Consuma putin curent (in general 20-50W).
- dezavantaj: nu raceste mediul, doar recircula aerul.

Aerul conditionat:
- avantaje: raceste camera, face o temperatura suportabila fata de cel exterior
- dezavantaje: nesanatos, poate provoca racela sau chiar pneumonie (daca iesim/intram des), filtrele de aer recirculat se umpla cu praf si vietuitoare minuscule, producator de alergie, slabeste sistemul imunitar, consuma curent mult (cel putin ca frigiderul, peste 500W).

Cel mai bine ne putem racori cu un ventilator pe paletele caruia picuram incet... apa!
In acest caz, apa se va pulveriza si se va evapora puternic, racind intens aerul suflat (chiar si in exterior, pe o terasa). Acest principiu a stat si la baza primelor aparate de "aer conditionat" (racire), folosite in multe locuri cu succes si in zilele de astazi. happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Aerul conditionat bineinteles, ca ala face aer rece si scade temperatura, pe cand ventilatorul nu face decat sa miste aerul cald de colo pana dincolo.

Eu sunt totusi socata, sa ai aproape 20 de ani si sa nu stii ce este un sistem cu aer conditionat si cum functioenaza ...doamne iarta-ma, dar mama ta unde te-a crescut pana acum de nu stii nici macar atata lucru?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Ioneasca1001):

Nu prea stiu despre aerul conditionat pentru ca NU am avut niciodata unul, urmeaza sa cumparam unul saptamana viitoare. Tu chiar crezi ca toata tara are aer conditionat?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru FanPepsi):

Corect, nu toata lumea are aer conditionat, dar sa ajungi la 20 de ani si sa nu poti face o diferenta intre un sistem de aer conditionat care este peste tot: la scoala, la magazine, la metrou, la restaurante, la cafenele, care prcatic racesc incaperea, ca asta face un aer conditionat ...si un amarat de ventilator, care este un bat cu palete ce se baga in priza (ma rog, o teava in care este un cablu electric), invartind paletele si tranferand aerul cald dintr-o parte in alta.
Ma asteptam, ca pana la 20 de ani sa ai anumite cunostinte generale, si ma socheaza limitarea in care te complaci, mai ales ca, ai access la internet si poti sa citesti despre orice.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Aerul conditionat consuma mult mai mult curent decat un ventilator, dar are avantajul ca da aer rece. Ventilatorul consuma mai putin curent, insa nu raceste aerul, deci e mai putin eficient.
E de preferat aerul conditionat, insa costa mai mult, plus ca dupa ce iesim afara ni se va parea ca e prea cald, deci trebuie folosit cu moderatie.
Un ventilator consuma sub 50W, iar un aparat de aer conditionat trece usor de 600W cand raceste si o face destul de des daca e cald afara.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Clar aer condiționat. Ventilatorul iti da doar o senzației de racoare, iar dupa ce il opresti din functiune, atmosfera revine la normal...si multe altele...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Aerul conditionat ii mai bun pentru ca face mai multa racoare si nu se strica atat de repede ca un ventilator care manaca destul de mult curent.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Aerul condiționat este mult mai bun deoarece raclară tine mai mult chiar si după terminarea funcționării.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Sigur ca aer conditionat.ventilatorul mananca la curent.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează