anonim_4396
| Anonim întreabă:

Care pc e mai bun?
1. https://m.cel.ro/wish/&wid=81800

2. https://m.cel.ro/wish/&wid=81802

4 răspunsuri:
| CM7YRE a răspuns:

Singurul avantaj o sa-l ai de la ramii pe frecvente ridicate, ceva in ideea de 10-15% performanta maxima (si pune accent pe maxima) in plus.

| CM7YRE a răspuns:

Care i5 dintre cele doua din wishlist-ul din intrebare? ca acolo sunt i7 ambele. Vorbim de configuratii stock, ce-ai pus tu acolo, cum merg ele "normal"; logic ca un overclock te-ajuta mai mult; daca te referi STRICT la gaming, i5-ul pe stock ar fi o varianta putin dar foarte putin mai bunicica (overclocked, sigur e o varianta mai buna). Vezi ce si cum il duci, placa de baza e/pare ok, dar exista altele (mai ales daca vrei buget si overclock, in functie de cat vrei sa-l duci) cu vrm mult mai solit si stabilitate mai buna decat aceea. Tu "survolezi" prin aceleasi idei de componente la care mai schimbi 1-2 chestii. Ideea de dual channel pe rami te ajuta mai mult. Subiectiv cat si obiectiv, nu-l "strica" si pune-i macar un ssd de 120gb. Fiecare isi face configuratia cum vrea, nu conteaza atat de mult parerea mea. Pe scurt ar fi "ok" dar depinde ce vrei tu sa obtii de la o configuratie (n-am stat sa-ti verific daca toate au fitting in carcasa dar cel mai probabil/sigur n-o sa ai probleme; si ar trebui/sigur ai toate cablurile necesare la sursa, deci ar fi "ok")

| Simpatik a răspuns:

Sunt cam aceeasi Marie,
daca vrei sa fii carcotas al doilea ca are 3000 Mhz DDR4 in loc de 2666 Mhz prima varianta in rest e la fel 99%
Vezi ca frecventa suportata de acel procesor este maxima la 2666 Mhz!

| Simpatik a răspuns:

Stiu ca la i7 s-a ajuns deja la generatia a 9-a la fel si la i5 dar niciunul nu suporta 3000 mhz DDR4 WTF? m-am uitat pe siteul oficial Intel si nici ultima generatie de i9 nu are acest suport, nu inteleg de ce?
nu ma intreba de preturi ca nu am cautat, dar cu siguranta un i5 care ar suporta 3000 Mhz (DDR4) ar fi mai scump decat un i7performant.
Mergi pe i7 parerea mea este performant si mai sus ca arhitectura ca AMD chiar daca are mai putin mhz, dar nu cred ca este o diferenta atata de sesizabila intre 2666 mhz si 3000 mhz in jocurile video...