|

Care sunt cauzele pentru care "pică" serverul ce asigură conexiunea la internet într-o clădire?

Cum sunt la facultate în cămin de multe ori pică netul. Îmi apare (nu doar mie) un triunghi galben iar când dau pe el scrie No internet accces. Iar cea mai frecventă eroare pe care o primesc când dau la troubleshoot este: DNS server not responding.

Am fost azi la primăria din comună pentru internet și e tot la fel. Același triunghi galben și aceeași eroare la troubleshoot.

Și când se întâmplă asta singura soluție este ca administratorul rețelei (doar cel care are acces la server) să restarteze serverul.

De ce nu este capabil să funcționeze fără probleme, de ce nu are componente bune asta chiar nu știu.

Iar probabil dacă îl întreb pe administratorul rețelei de cămin îmi va răspunde doar ca să scape de mine (bănuiesc că nu sunt singurul care l-a întrebat asta) și nu mă va lămuri complet, cred.

Țin minte că atunci când eram la garsonieră în liceu, iarăși pica serverul. Iar eu mă chinuiam zadarnic cu comenzi în CMD ca mai apoi să realizez că ce nu e de la mine nu pot eu rezolva.

Orice link de pe net care m-ar putea ajuta să înțeleg mai bine cum stă treaba vă rog să mi-l postați. Fiindcă am încercat și eu să caut, dar se pare că nu știu după ce cuvinte cheie se caut.

Mulțumesc anticipat!

1 Raportează Evaluează
1 răspuns:
| a răspuns:

Iti spun parerea uni specialist din domeniu, unul dintre cei ce au instalat reteaua de calculatoare de la Universitatea de Vest din Timisoara: in domeniul reltelelor, in special al internetului, e o minune ca totul se misca. E o minune ca putem avea oricind, aproape oriunde internet. Tot mecanismul de functionare e atit de complex incit oricind se poate strica ceva si sa pice. Dar el functioneaza. De cand mi-a zis asta, ma bucur ca il am, chiar de uneori mai cade, sau merge incet. Dar stiu ca pe tine acest raspuns nu te va multumi...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează