|

Cat timp "am voie" sa vizualizez un film pe tableta? Adica sa nu sa se strice. Ca abia acum am observat ca n-are cooler.

3 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Tabletele şi telefoanele nu au cooler şi nici găuri pe unde să intre aerul în ele fiindcă nu au nevoie. Ele au o pastă care ține reci componentele (sau cel puțin aşa se doreşte). Device-urile de ultimă generație au şi alte metode de a-şi ține procesorul la o temperatură decentă.

Nu există un anumit timp de funcționare optimă. Poți sta non-stop pe tabletă dacă nu se încălzește (ok... dar nu e recomandat pentru sănătatea ta).
Poți instala o aplicație precum AIDA64 pentru a verifica temperatura tabletei. Te duci în secțiunea Thermal şi acolo o să vezi o grămadă de date. Pe tine te interesează doar primul senzor (o temperatură a procesorului) şi ultimul (temperatura bateriei). Să nu te sperii dacă procesorul are 60°C fiindcă e ceva normal (cel puțin la mine). Bateria în schimb ar trebui să nu treacă de 45°C dacă vrei ca ea să trăiască mult. Ideal ar fi să rămână între 10 şi 30°C.

Şi încă un sfat: nu folosi tableta atunci când o încarci.

| a răspuns (pentru SonicAndrei):

Decat AIDA mai usor ar folosi HW Monitor sau CPU Z

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Superior):

De acord. Dar doar AIDA aveam eu instalat happy.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
2 răspunsuri: