| XtremeX a întrebat:

Cati watti are are asta:
http://www.mivarom.ro/catalog/product_info.php/led-5mm-1 2v-albastru-p-4932
Ce rezistenta ar merge pe ele? Vreau sa le pun in masina si nu sunt sigur daca trebuie rezistenta sau nu, unii zic ca trebuie, alti ca nu, ajutati-ma va rog, nu vreau sa cumpar 50 si pe urla sa le ard :)

6 răspunsuri:
| DeyCj a răspuns:

Depinde de numărul de leduri ce vei înseria.Recomand înserierea lor nu legarea în paralale, pentru că led-urile astea p[recis îs pe amperaj mult mai mic decât e curentul de la bateria mașinii. Legând-ule serie vei atenua suypraamperajul cât de cât.
O tensiune ecvivalenta la 12 V 15A ar cam fi undeva la 24-28 V 0.1 A, deci trebuie sa iei și asta în calcul.
Succes

| XtremeX explică (pentru DeyCj):

Si daca le inseriez, nu isi vor pierde din luminozitate?

| DeyCj a răspuns (pentru XtremeX):

Asta e ideea. Dacă le pui în paralel riști să le arzi, că din câte știu diodele astea funcționează pe amperaj mult mai mic, iar prin înseriere vei elimina acest risc. Eventual poți face două serii de unu sau două diode și atunci vor lumina mai puternic. Oricum lumină prea puternică nu o să deie, dacă nu înseriezi mai multe astfel de diode că sunt sunt LED-uri și de regulă nu prea dau ele lumină puternică.

| XtremeX explică (pentru DeyCj):

Nu ma intereseaza foarte puternica deoarece vreau sa le pun in bord la o dacie, si poate si pozitii, nu trebuie sa lumineze foarte tare, doar cat de cat, am mai legat led pe 12, dar aveau deja rezistentele puse, si n-a fost nicio problema nici in paralel, dar cu astea nu stiu ce sa zic. poatre ar trebui sa pun o rezistenta? tu ce zici?

| XtremeX explică (pentru DeyCj):

Eu le-as pune pe pozitii nu neaparat foarte mare lumina, numai cat sa se vada seara albastru, la fel si in interior

| DeyCj a răspuns (pentru XtremeX):

Nu ar strica, dar să te informezi să vezi de cât.Nu are sens să pui una la întâmplaredeși dcă le faci seria de două-3 asta s-ar comporta ca o rezistență.