| PedoBarbie a întrebat:

Ce desktop îmi recomandați? Link, pls!

10 răspunsuri:
| KodrutZ a răspuns:

Bani disponibili/cerinte?

| PedoBarbie explică (pentru KodrutZ):

Pentru stat pe Internet și descărcat de pe Internet diverse. Nu mă joc cine știe ce jocuri complicate sau altceva.

| KodrutZ a răspuns (pentru PedoBarbie):

Bine, si BUGETUL? Nu de alta, dar daca bag componente serioase trec de 2500-3000 RON, dar se poate ceva de doamne-ajuta si la 1500.

| Anonim a răspuns (pentru KodrutZ):

Please.

| soloangel01 a răspuns (pentru KodrutZ):

Te costa peste 1500 daca te dau banii afara din casa si vrei un pc nou laughing

| KodrutZ a răspuns (pentru soloangel01):

Am presupus ca are bani sa treaca strada. Nu de alta, dar daca 1500 ti se pare o suma de genul "te dau banii afara din casa", atunci cel mai bine ar fi sa te retragi la tara, sa traiesti mincind buruieni si incalzindu-te la luminare. Daca omul nu vrea sa moara pe linga calculator asteptind sa se miste si nici sa ii crape cind ii e lumea mai draga, are nevoie MINIM de o sursa macar decenta (>150 RON), un SSD (~350 RON), macar 4 GB RAM si procesor/placa de baza low-end (pe la 600 RON minim). Mai adaugi o carcasa cit de cit, unitate optica daca tine musai... si cam pe-acolo ajungi.

| soloangel01 a răspuns (pentru KodrutZ):

SSD-u e deja fita, ce ii trebuie SSD pentru filme si net?! 4gb RAM la fel. Eu am dat 450 de lei pe o unitate cu 2Gb RAM, HDD de 300, procesor Intel core2 quad q6600 (2, 4 ghz). Monitorul l-am luat mai tarziu si am dat pe el 150 de lei, este LG Flatron w1941s. Oricum, nu cred ca e mare chestie ca nu e luat de nou + ca eu le-am luat de la un amanet si am garantie. In Romania nu prea isi permite nimeni sa arunce cu banii, cred ca din aceasta cauza a cerut un sfat. Sfatul meu pentru ea este sa caute pc-uri second-hand pentru ca pot ajunge sa coste si in jumatate. Poate cauta si pe olx anunturi din localitatea ei.

| KodrutZ a răspuns (pentru soloangel01):

Fita pe naiba. Filme si net inseamna browser. Ai habar ce inseamna un browser si ce lucreaza la navigare? Hardu. Caching la greu, nspe mii de fisiere mici care tot sint salvate pe hard, incarcate, samd. Ia tu si da drumul la un browser pe un sistem cu SSD si da-te pe net. Apoi fa aceleasi chestii pe unul cu HDD, si mai discutam dupa aia. Asa second hand ii recomandam de la PCMadd ceva brand, au niste Dell-uri, nebunie. Dai 4-500 RON pe un sistem care era nou acuma vreo 8 ani si costa peste 2000 de dolari atunci. Am luat vara-mii asa ceva, un Dell de plingeam cind am vazut cit de misto e facut (carcasa sanatoasa cum nu vezi zilele astea pe nicaieri, sistem de aerisire genial, in genul celor de pe la Alienware etc), plus ca hardul era ca si nou, fusese inlocuit de curind si avea doar vreo 200 de ore de functionare. Cum nu a specificat un buget de austeritate si doar scopul sistemului, totusi i-as recomanda ceva nou, cu garantie sanatoasa (stiai ca sint si surse cu 10 ani garantie, de exemplu?).

| sokey a răspuns:

Dăla.

Întrebări similare