| RM94 a întrebat:

Ce determina incalzirea procesorului? Numarul de nuclee, numarul de thread-uri, frecventa, tehnologia de fabricatie, puterea totala disipata, grafica integrata (in caz ca are), momoria ram suportata (valoarea GB/cantitatea si frecventa)? Vreau sa imi aleg un procesor si vreau sa stiu la ce criterii sa ma uit pentru o temperatura cat mai scazuta.

3 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Conteaza pasta termo sa fie bine pusa,si sa fie un ventilator bun pus acolo,conteaza ventilatia sa fie buna daca cumperi desktop daca cumperi laptop sa cumperi un cooler extern, uni pun multa pasta alti putina de proasta calitate, uni nu tin cont de multe chesti, nu bun unitatea bine sa aiba aer, aiurea trebuie sa ai grija, cpu care se termina in Q e pentru gaming desi se inclazeste mai mult

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cel mai mult frecventa determina caldura, dar bineinteles ca si puterea totala disipata(pentru ca asta inseamna efectiv cat se incalzeste procesorul). Oricum, daca nu faci overclock ia-ti un procesor fara K(de la Intel) sau fara X (de la AMD) si vor veni cu coolere stock care isi fac treaba ok. Daca vrei neaparat sa ai temperaturi mici(din varii motive, ale tale) cel mai simplu iti iei un cooler aftermarket decent (gasesti pe la 100-150 lei), cu care te vei bucura de temperaturi mici si chiar posibilitatea de overclock moderat. Bafta!

| GabiDumitrescu a răspuns:

Incalzirea o determina loadul la care il supui inainte de orice altceva. Depinde ce vrei sa faci cu el. Si daca vrei temperatura scazuta... da' stai, DE CE? Am avut un Athlon X2 pe care il overclocam de intra protectia termica vara si ii cobora frecventa ca sa nu sara de 65 de grade, asta fiind limita lui. Dupa 5 ani mergea ca la inceput, l-am vindut in stare perfecta de functionare. Acum am un i3 2120 care are si asta 5 ani si merge bine-mersi. Temperaturile ceva mai scazute, nefiind overclockat si jucindu-ma destul de putin. Oricum, ideea e ca temperatura e printre ultimele lucruri care ar trebui sa te intereseze.