| Adrianadiafg a întrebat:

Ce diferenta este intre 2400mhz si 2666mhz la memoria ram?

Răspuns Câştigător
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

266 Mhz. Nu stiu ce ai vrut sa intrebi ca asa cum este pare o intrebare, cel putin, ciudata ca sa nu spun un cuvant altfel. Poate te ajuta cu ceva niste explicatii.
Calculatorul trebuie sa lucreze cu o memorie, pentru ca daca am sta sa citeasca fisierele direct de pe hard am imbatrani. Memoria RAM este "masa de lucru" a procesorului. Fie ca-i melodie, poza, sau joc, acestea ruleaza in memoria calculatorului, deci in RAM. Nu pot sa functioneze direct de pe hard disk!
Bineinteles memoria RAM are si o frecventa, o viteza de incarcare si descarcare inpusa de fabricant, viteza la care sa poata functiona, care se masoara in MHz (megahertzi). 800 MHz, 1066 MHz, 1333 MHz, etc.
Placa de baza suporta o anumita frecventa (sau un grup de frecvente). De exemplu sunt placi de baza care suporta numai o frecventa dar sunt care suporta2, 3 sau mai multe frecvente. Cand cumparam memoria trebuie sa o cumparam cu frecventa cea mai mare suportata de placa de baza. De ce? Simplu: se face transferul de informatie mai rapid! In exemplul tau, daca placa suporta ambele frecvente, este bine sa o iei pe cea cu 2666 Mhz pentru ca merge mai repede. Trebuie, insa, sa tii cont si de latenta. Memoria nu se incarca si nu se descarca instantaneu ci are nevoie de un timp de incarcare, latenta. Astfel o memorie care are 2666Mhz cu latenta (CL) 9 este mai rapida decat una cu latenta CL10 pentru ca are un timp de incarcare mai scurt. Sper ca ti-am raspuns la intrebare. Daca mai ai nelamuriri apasa pe butonul "Raspunde"!

1 răspuns:
| NLS a răspuns:

Cum a zis si Salontanul, daca iti permiti, cumpara mereu memorie mai rapida.
Placile de baza suporta mereu macar 3-4 frecvente alaturate, sau mai multe.

Te uiti pe pagina producatorului placii de baza, si vezi plaja de frecvente suportate.

Apoi te uiti in specificatiile procesorului, sa vezi la cat va rula de fapt, daca nu faci overclock (fie nu doresti, fie nu permite procesorul).

(pe placa mea de baza pot pune orice memorie DDR3 ce lucreaza intre 800 si 2133MHz, asta insemnand o multime de posibilitati.
Am pus memorie de 1600MHz, insa lucreaza la 1333, pentru ca nu am facut inca OC procesorului.
La un eventual OC al procesorului, pot ridica si frecventa memoriei la maxim, adica 1600MHz).

Procesorul dorit de tine poate lucra default cu RAM DDR4 de 2666MHz, asa ca e pacat sa pui de 2400, vei pierde PUTIN din performanta.