| c0pil1n a întrebat:

Ce driver sa aleg pentru jocuri la placa video rx 580 8gb Adrenalin 21.6.2 Optional sau Adrenalin Adrenalin 21.6.1 Recommended (WHQL)
Care este mai bun si care este diferenta intre ele..asa pe scurt!

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| GPA a răspuns:

Driverul recomandat este testat, este o versiune finală. Versiunile finale sunt certificate de Microsoft (WHQL).
Driverul opțional este un driver încă în varianta Beta, poate oferi performanțe mai mici, similare sau mai mari. Nu este un driver stabil de fiecare dată.
Poți verifica răspunsul driverelor efectuând un stress test. Astfel, soliciți placa video și driverul la potențial maxim. Urmărești răspunsul plăcii video în ceea ce privește posibile artefacte datorate driverului.

Poți testa pe rând cele două drivere, efectuând câte un "Stress test" pentru fiecare în parte.
MSI Kombustor face o treabă grozavă pentru măsurarea eficienței, a consumului, a temperaturii și al posibilelor artefacte apărute : https://www.google.com/......https?/url

Pe noi ne interesează driverul opțional, îl instalezi și-l testezi în Kombustor (opțiunea MSI-FarMark) cu rezoluția maximă a monitorului, la frecvența maximă suportată de monitor. Urmărești, timp de jumătate de oră, o oră, comportamentul plăcii video și artefactele, dacă este cazul "ecranele albastre". Dacă totul este în regulă, driverul este stabil, îl poți folosi fără probleme.

1 răspuns:
| dinaprilie a răspuns:

Primul este mai nou ca al doilea.