| Mihaila_Bogdan-Iulian_1997 a întrebat:

Ce părere aveți despre un ROM Custom. Care sunt cele mai bune?

4 răspunsuri:
| tpuuser999 a răspuns:

ROM-urile custom sunt strict legate de telefonul pe care il ai (nu sunt ca Windows pentru calculatoare, sa le poti instala pe orice). Acum ceva vreme exista CyanogenMod care unifica toate ROM-urile sub un fel de brand comun, dar intre timp s-a cam destramat ideea. Acum a fost redenumit in LineageOS, si in plus mai exista cateva "brand-uri" cunoscute cum ar fi ParanoidAndroid, Resurrection Remix, MIUI si alte cateva.

Daca vrei sa-ti mearga bine telefonul cu modificari minore, cauta Stock ROM (Debloat sau Slim), sau fa-ti root si sterge tot ce te deranjeaza (dar ai grija sa nu stergi vreo aplicatie vitala).

Daca vrei cel mai nou Android pentru telefonul tau, va trebui sa cauti pe forumuri si sa vezi care ROM iti ofera cele mai multe avantaje de stabilitate, pentru ca unele sunt destul de slabe si au probleme cu Bluetooth sau mai rau, cu WiFi si camera.

| jonelx6 a răspuns:

Depinde de modelul telefonului tau. Nu exista un ROM universal, pentru. toate device-urile. Fiecare device are un rom unic, care poate fi instalat numai pe telefonul respectiv.

Eu am incercat mai multe romuri, insa cyanogenmod mi se pare cel mai ok.

Ideal ar fi sa ne spui si modelul telefonului, pentru a-ti da un verdict bun.

| Mihaila_Bogdan-Iulian_1997 explică (pentru jonelx6):

Samsung galaxy ace 4 ( SM-G357FZ).

| jonelx6 a răspuns (pentru Mihaila_Bogdan-Iulian_1997):

Momentan nu sunt custom rom-uri pentru modelul tau de telefon.

Întrebări similare