|

Ce pot face cu un ip de telefon? Cum?

3 Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

IP-ul este ca un covrig si-l poti vinde la unul infometat.
Acum serios: ce poti face cu el? Ce ai vrea? IP-ul este precum cartea de identitate a ta. Doar ca a lui este bagata intr-un cip. Nu poti face nimic cu el.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ip nu e de telefon sau de calculator. IP e doar adresa de net prin care ajungi la un device conectat la net. Si cum majoritatea IP urilor la device uri care nu au rol de server sunt dinamice nu vad ce ai putea face cu el.

Si nu il asculta pe Salontanul ca nu prea stie ce zice. Comparatia cu cartea de identitate e falsa. IP nu te identifica unic doar pe tine. Te idendifica unic atunci cand ti se asigneaza tie, in rest poate identifica 100 de device uri intr-o saptamana

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Acum, exista mai multe tipuri de ip :
- IP global ( al intregii retele, al "routerului" )
- IP local ( are forma 192.168.X.YYY, e valabil doar in reteaua locala )

Unii oameni mai putin prietenosi se folosesc de informatiile acestea pentru mai multe chestii ilegale, dar nu cred ca te intereseaza asta.


IP-ul are rolul unei adrese ( exact ca adresa casei tale ). Daca eu vreau sa iti trimit tie un colet prin posta, am nevoie doar de adresa ta. Cam asa este si la internet.
Tu, pesonal, nu prea ai ce face cu ''un ip de telefon", dar internetul nu ar putea functiona fara acestea. Sper ca acum ai inteles

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează