anonim_4396
| Anonim întreabă:

Ce se poate intampla daca la telefon sau tableta revin de prea multe ori la setarile din fabrica? De exemplu 20 de ori.

7 răspunsuri:
| Evolution a răspuns:

Nu se intampla nimic, nu e ca un hard sa il formatezi de 20 de ori, acolo e o problema.
Pur si simplu va trebui sa stai sa faci iar fiecare setare in parte, sa iti pui inapoi pozele / muzica etc.
Si de ce sa dai revenire la setarile din fabrica de 20 de ori? daca tableta/telefonul merge blocat inseamna ca ai componente slabe sau ai prins un virus / probleme cu softul si necesita resoftare care se face doar la service'uri, daca faci acasa s'ar putea sa ramai fara soft si nu mai merge sa dai nici'o resetare la setarile din fabrica.

| KodrutZ a răspuns (pentru Evolution):

Care e problema daca formatezi un hard de 20 de ori ma rog?

| Evolution a răspuns (pentru KodrutZ):

Ai auzit de bad'uri? Dai format la un hdd de 20 de ori, dupa dai o scanare cu hdd recover sau orice alt program pentru a verifica erorile din hard si imi spui cum era inainte si cum era dupa. Eu chiar am facut treaba asta ( de vreo 10 ori am formatat ca m-am plictisit la un moment dat) pe un hdd de 40 de gb nu aveam ce face cu el pe IDE si au aparut bad'urile si erorile. Hardul e magnetizat pe niste discuri si cand formatezi, distrugi informatiile de pe disc ( partitii tot) format complet. Si daca vii cu argumente gen "incearca pe un ssd" atunci da acolo e memorie flash, nu e nimic fizic ( nu are discuri care se invart inauntru) sau orice altceva. Testeaza si dupa vorbesti, nu teorii.

| Loominaty a răspuns (pentru Evolution):

Visezi sau a fost o coincidenta. Doar daca ai instalat windows xp poti sa dai full format, de la vista incolo iti face quickformat care e fix pix. Mai mult iti strica hardu windowsul cu pagefile, care e scris si rescris toata ziua si sta mereu pe o singura bucatica din hdd. Logic ar fi sa apara baduri acolo inca din prima zi, dupa ce zici tu. Format de 20 ori e frectie la picior.

| Evolution a răspuns (pentru Loominaty):

Din windows xp ii dau full format, vorbesti in nestiinta de cauza, dai 20 de formaturi si dupa vii aici si spune'mi cum se comporta hdd'ul

| KodrutZ a răspuns (pentru Evolution):

Esti cel putin naiv. Asta ca sa nu spun stupid. Ai habar ce face formatu'? Informatiile sint distruse doar de formatarea low-level, si chiar si atunci se pot recupera. Formatul normal doar marcheaza in tabela de partitii ca e tot liber, dar datele ramin. Am recuperat date de pe harduri formatate de destule ori cit sa am oleaca de habar despre cum sta treaba...
Faptul ca ai formatat un hard de n ori si a crapat sau a facut baduri denota ca hardul ala avea probleme oricum.

| DobricaCosmin a răspuns:

O sa inceapa sa dea erori