|

Credeti ca p1rateria a adus popularitate OS-ului Windows? Credeti ca daca windows-ul nu putea fi p1ratat,Linux-ul era mult mai folosit si popular? Adica ca si exemplu, un Windows e 700 lei, o treime dintr-un calculator de buget. Cine ar mai da 700 lei pe un sistem de operare? Macar de era 200 lei. Pe deasupra consider ca si pe Linux te-ai putea descurca, ca sunt fel de fel de programe care fac posibila portarea aplicatiilor windows pe Linux. Sincer daca nu as fi fost obisnuit cu windows-ul as fi incercat Linux.

6 Raportează Evaluează
5 răspunsuri:
| a răspuns:

Aici sunt niste idei preconcepute. Inertia la om este mare chiar daca este vorba de inertia fizica sau intelectuala. Ma uit la concetatenii mei din Bihor. Daca le spui de ceva nou zic: eu asa am facut de cand lumea. Nu ma mai schimb eu acum.
De ce spun asta? Se zice ca Windowsul este user friendly. Rahat! Aceasta sintagma era valabila la inceputurile Linuxului cand avea o interfata asemantoare cu a DOS 3.1, o interfata in care trebuia sa tii minte o tona de comenzi. Incet, incet Linux-ul s-a schimbat. Astazi are o interfata grafica intuitiva si usor de folosit. Wine si Steam-ul pe Linux fac sa poata fi folosit si la jocuri. O gramada de softuri usor de instalat din "depozite" fac sa fie compatibil cu cele mai importante programe din Windows. Mai mult, eu il folosesc si pentru ca este greu sa se infecteze si necesita mai putine resurse de la PC.
Pun pariu ca Alexandru_Diaconescu_1996 n-a incercat macar doua luni Linux si vorbeste din auzite sau o experienta minima de cateva zile. Cat despre "suntserios" ii cunosc postarile de cativa ani si am inteles ca este un sfertodox care-si da cu parerea si despre machiajul fetelor fara sa fie in cunostinta de cauza.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pirateria si intaietatea de aparitie.
Precedentul Windows-ului, DOS -ul, s-a raspandit prin piraterie. Windows-ul a fost la fel raspandit, dar cu suprafata grafica intuitiva.
Linux-ul din start a fost conceput ca un software la care oricine are accces la codul sursa si poate face modificari si inbunatatiri. Doar in ultimii ani unele versiuni au primit suprafata grafica si pachet de instalare automatizata (cum este Ubuntu Linux si sistemele derivate). Suprafata grafica, gratuitatea acestor sisteme Linux, precum si includerea programelor cele mai des utilizate (Office, browser internet, playere de muzica si video etc) fac Linuxul tot mai raspandit. Totodata, Linux are si posibilitatea de a rula virtual si multe programe facutepentru Windows, inclusiv jocuri, dar acesta inca necesita cunostinte mai aprofundate.

La ora actuala, cele mai cunoscute versiuni de Linux sunt Ubuntu Linux si derivatele, iar pe telefoanele mobile Android-ul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Windows ul e asa popular pentru ca e user friendly nu pentru ca e piratat

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Linux-ul nu poate rula unele jocuri, el este des folosit pentru bussines-uri, deci, oricat de mult ar costa WINDOWS-ul, nimeni nu ar fi folosit Linux in favoarea lui.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Alexandru_Diaconescu_1996):

Daca o luam asa, dezvoltatorii de aplicatii si-ar fi lansat atentia asupra linuxului ca era mai popular, si windows-ul azi era mort.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează