| Transformice1 a întrebat:

Cum a reusit Samsung si Huawei sa faca ecrane flexibile? Din punct de vedere chimic in special, multumesc.

Răspuns Câştigător
| flixbuster a răspuns:

Incepe de aici: http://phys.org/news/2019-01-material-transparent-flexible.html

Formule exacte nu cred ca este posibil sa gasesti pentru ca sunt destul de sigur ca sunt protejate (ca si in industria farmaceutica). Dupa ce ai bagat miliarde de dolari in cercetare, vrei sa fii singurul care vinde rezultatele, nu vrei competitia sa primeasca formulele pe gratis si sa faca profit mai mare ca tine (ca ei ar avea costuri zero cu cercetarea si tu costuri de miliarde).

5 răspunsuri:
| flixbuster a răspuns:

Cred ca punctul de vedere ar trebui sa fie mai degraba fizic, ma gandesc la rezistenta/flexibilitatea materialelor. Sau tu vrei formule chimice pentru materialele folosite?

| Algo098 a răspuns:

Sunt ecrane amoled si oled, care au leduri mici, de asta au reusit. Cu cristale lichide nu ar fi mers, s-ar fi deformat straturile ce contin cristalul lichid. Ledurile sunt solide si raman nedeformate. Mai bine faceau 2 ecrane care sa vina unul langa celalalt si chiar daca se vedea imbinarea, macar erau mai rezistente. Nu cred ca rezista la multe indoiri. Se slabeste structura materialului si se strica tot.

| Bizon95 a răspuns (pentru Algo098):

Deja sa fii sigur ca NU rezista la indoiri, am vazut la tivi cum au dat kix la modelele puse pe piata ca test, la indoitura se vede clar mai devreme sau mai tarziu si chiar se rupe, si ai dat si 1500$ pe un model de test

| Algo098 a răspuns (pentru Bizon95):

Doar sa-l cumperi, sa-l deschizi si sa nu-l mai inchizi niciodata laughing))

Întrebări similare