|

Cum aflu daca am ip static sau dinamic? Am incercat cu un site, dar nu-mi dadea decat ip-ul, nu-mi zicea nimic altceva. Ip-ul se poate schimba, daca nu e dinamic? Adica sa-l schimb eu, manual?

5 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Ip-ul static este adresa ip a pc-ului tau care nu poate fi schimbata decat de tine manual(asta daca vrei). O adresa ip statica este fie generata automat de pc la prima conectare la internet, ori este setata manual de utilizator. Ai ip dinamic atunci cand nu este setata nici o adresa ip pe pc, iar aceasta se genereaza automat de fiecare data cand te reconectezi la internet.(si se schimba intotdeauna). Ca sa vezi daca ai ip dinamic sau static incearca asta: da restart la pc, conecteaza-te la internet, intra pe un site care iti spune ce adresa ip ai(cum ar fi https://www.iplocation.net/find-ip-address ) si noteaza pe o hartie acea adresa. Dupa asta inchide totul, deconecteaza-te de la internet, inchide pc-ul si deschide-l iar (nu restart). Apoi intra iarasi pe acelasi site si vezi daca adresa ip pe care o afiseaza corespunde cu cea de pe hartie, daca da, ai ip static, daca nu, ai ip dinamic. SAU, alta metoda, mai sigura, uita-te in bara de jos, in dreapta si da click dreapta pe iconita cu un monitor, iar apoi din meniul ce iti va aparea selecteaza "Troubleshoot problems" si asteapta sa se termine scanarea. La sfarsit daca iti apare notificarea "local area connection doesn't have a valid ip configuration" sau ceva similar, inseamna ca ai ip dinamic.

| a răspuns (pentru Arthiom):

Ce balarii ai debitat si omul chiar te a crezut.

IP nu il schimbi tu manual si nici nu se genereaza automat cand nu ai IP.

IP este data de providerul de net si doar el are posibilitatea sa il seteze si sa il schimbe nu utilizatorul.Si sa stii ca nu e nevoie sa iti dai restart sau sa inchizi calculatoru. E suficient un restat la conexiunea de net ca sa se schimbe IP ul in caz ca e dinamic.


Iar ultima balarie pe care ai ziso nu are nicio treaba cu ip dinamic

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru suntserios):

Mersi! Se poate retrage funda? laughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Confirm cele spuse de suntserios.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Majoritatea ofera ip dinamic (telekom, rds, Orange, Vodafone). Daca vrei static platesti ceva in plus la abonament. Dar sunt si unele siteuri care iti zic daca e dinamic sau static. Uite asta de exemplu http://whatismyipaddress.com/ip/
In cazul meu imi zice static desi am dinamic :)), dar tie poate iti zice bine.
Daca nu e dinamic nu il poti schimba tu manual, decat daca suni la ei si ceri sa ti-l schimbe.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează