anonim_4396
| Anonim întreabă:

Cum pot asculta la cea mai inalta calitate muzica in masina? Prin CD, DVD, stick USB sau cablu auxiliar? Eu cred ca cel mai bine se aude de pe CD, cum ar trebui sa il fac ca sa am cea mai inalta calitate a fisierului?

Răspuns Câştigător
| anonimg a răspuns:

Dispozitivele mentionate de tine sunt identice ca si calitate. Conteaza ca fisierul pus pe ele sa fie calitate, si nu unul inregistrat cu telefonul. Pentru cei ureche muzicala fina recomand cd-uri originale, pentru ca sunetul este inregistrat in studio. Fisierele audio isi pot pierde calitatea daca sunt descarcate de pe internet.
https://www.audio.ro/stiatica/audio-de-inalta-rezolutie-viitorul-sunetului/
Important este ca si sistemul audio sa fie de calitate.

12 răspunsuri:
| Simpatik a răspuns:

Nu conteaza din cate stiu eu atat de mult mediul de pe care redai un fisier audio ci "algoritmul" in care el este lucrat:
o calitate foarte buna a sunetului o au fisierele audio mp3 la 320 kbps, fisierele audio tip. FLAC si cele.wav
Eu recomand fisierele audio mp3 la 320 kbps
Sa nu uitam ca pentru omul de rand sa-i spunem asa care nu dispune de echipamente sofisticate si scumpe, la un mp3 incepand cu 192 kbps-320 kbps versus fisierele audio. flac nu poate observa o diferenta majora a sunetului ci doar al marimii fisierelor, cele. flac fiind de dimensiuni mult mai mari decat cele.mp3
Desigur ca conteaza ca deviceul de pe care vrei sa asculti muzica sa cunosca anumite formate, dar majoritate cunosc mp3 sau wav, unele chiar flac, nu stiu daca toate cunosc aac de ex.
Dar cu mp3 nu dai gres niciodata, a trecut perioada cand dispozitive precum cd playerele stiau doar de trackuri

| NLS a răspuns (pentru Simpatik):

Toate aparatele mai noi de 3 ani cunosc si.aac, pentru ca acest format e inlocuitorul.mp3-ului.

Codecul (MP3) e bineinteles inclus in continuare in programele de ascultat sau rippuit, insa dezvoltarea lui a incetat in 2017, si acum se ocupa exclusiv de AAC.

| Simpatik a răspuns (pentru NLS):

Trebuia sa zici si tu ceva, eu am stat mult pe langa studiouri audio profi si la cele cu echipamente noi iti livreaza proiectul final in format mp3 dar 320 kbps sau wav, cele mai intalnite. Nu aac nu flac, mai sunt o multime de containere si extensii dar nu despre asta e vorba aici.

| sierra1 a răspuns:

Toate au aceeași compresie (de ex in format mp3) chiar dacă sunt pe stick - cd - dvd cu sau fără cablu. Digital, fișierle sunt identice așa că selectează de la sursă ce crei să audiezi

| Frank51 a răspuns:

De pe stick, dar trebuie sa salvezi melodia in format FLAC la cat mai multi kbps, si trebuie sa ai un sistem de redare mai bun, macar pe partea de joase sa investesti, un subwoofer este necesar.

| NLS a răspuns (pentru Frank51):

Mai exact nu sa salveze, ci sa "rippuiasca" sursa originala (cd, dvd) in format flac.
Pentru ca altfel poate intelege sa transforme un mp3 in flac.

In al doilea rand, bineinteles ca sistemul conteaza foarte mult, dar si playerul trebuie sa fie macar mediu, sa suporte flac, macar 48khz...

@AndreiDragan22: am testat mai multe surse, de pe stick mi se pare ca merge cel mai bine, conditia e sa iei cel mai rapid si calitativ stick usb 2.0 pe care il gasesti, si sa il formatezi FAT32.
USB 3.0 suporta doar o gama restransa de playere.
Si formatul sa fie FLAC, pe la 1000kbps

| PineapplePizza a răspuns:

Calitatea cea mai inalta depinde de formatul fisierului si de producatorul muzicii. Manelele au cea mai joasa calitate sonora, slab masterizate etc. la astea nu vei putea avea calitate indiferent de aparatura. Daca ne zici ce fel de muzica... poate iti zicem de unde s-o descarci (dar vezi ca uneori costa sa ai un. flac lossless de la producer)

| SpiridusulTuca a răspuns:

De pe usb e cel mai bun playback, si ca si calitate trebuie sa te uiti la bitrate, aici ai alte metode de compresie cum sunt FLAC dar trebuie sa vezi daca dvd player-ul suporta aceasta. De asemenea depinde si daca melodia are comprimat spectrum ul de frecventa, adica dynamic range compression. Asta depinde de cei care digitalizeaza acel audio si il preclucreaza

| badpanda a răspuns:

Flac pe stick USB este mai mult decat suficient pentru auto.
Ofera calitate egala sau superioara decat un CD audio.
Mp3-ul este doar pentru copii nepretentiosi.Depinde si ce player ai, ce boxe si ce urechi.Eu simt diferenta intre cd audio si flac 24/96 cu ochii inchisi, dar asta numai acasa.In masina pun doar cd originale.

| InOrOut a răspuns:

Cel mai bine se aude pe aux.

| Feitan a răspuns:

De pe spotify, calitatea audio este similara cu cea de studio. Dar trebuie sa platesti 5e/luna.

| Savu4iosif a răspuns:

Poti asculta de pe fiecare pentru ca toate sunt salvate si in format mp3 deci tu alegi eu iti recomand stick-ul deoarece e cel mai compact.
Tu decizi ce vrei.