|

Cum pot sa repar unitatea dvd din laptop, imi scartaie, imi caraie cand pun un dvd, dureaza cam 30 de secunde pana il ia, unele le citeste unele nu. Am mai avut problema dar nu stiu cum am remediat-o, o fi si de la drivere. Astept meseriasi sa va dati cu parerea

3 Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Daca unele discuri functioneaza ca lumea, atunci restul (care "scartaie") par a fi defecte, greu de citit.
Tine acele discuri spre lumina mai puternica (de exemplu spre un bec aprins sau perete insorit, Daca discul este transparent, se vede prin el in zonele uniforme ale etichetei, atunci discul este defect si se poate arunca. La fel este si daca discul este murdar sau zgaraiat puternic si nu se mai poate curata.

Daca nici un disc nu se mai poate citi, atunci este posibil ca unitatea DVD sa fie cu problema (cel mai des lentla laserului murdar).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca a inceput sa scartaie mai bine o schimbi. Nu are rost sa iti mai bati capul sa o repari.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Exista Cd-uri de curățare a lentilei laserului. Cd-urile astea au o periuță pe ele ce atinge lentila laserului iar melodia de pe el este gravată mult mai pe lung și mult mai profund ca să poată fi ușor de citit. Dar dacă ai timp și chef deschizi tu unitatea de DVD și cu vată și alcool faci tu același lucru... asa, cu alcool, se curăță mult mai bine. Este usor de identificat lentila.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează