|

Cum pot se poate afla adresa ip a cuiva și la ce poate folosi?

16 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu poate folosi la nimic.

| a răspuns (pentru suntserios):

Spui asta pentru ca nu crezi ca e altfel? e greșit ce spui sa știi.

crezi sau nu imi e egal. informațiile astea nu se publica pe un TPU

| a răspuns (pentru AwGenetix):

Ai mai sus un IP. Spune-mi ce gasesti despre owner si mai vedem cat de gresit e ce a spus seriosul.

| a răspuns (pentru Owl12345):

Marios Papaloizou nu e neaparat pe interesul problemei. nu ai treaba cu cine este owner sau alta curca beata de om. ai treaba cu porturi, si cu exploit-uri. nu am chef/timp de polemici. fiecare ramane cu ceea ce stie. simplu.

| a răspuns (pentru AwGenetix):

Asta demonstreaza ca nu poti face multe cu un IP. Acel Marios nu este cel care detine acel IP; adresa IP-ului este Londra, nu Berlin.

Nu-i nevoie sa transformam discutia in polemica, putem avea o discutie civilizata si sa invatam unul de la celalalt.

| a răspuns:

Pe Orice site daca intrii, administratorii siteului iti vad ip-ul automat.
La ce se poate folosi : de regula siteurile aduna informatii despre tine adica ce fel de siteuri vizualizezi, ce produce ce interese ai "in forma de coockies" ulterior la recomandari o sa apare siteuri asemanatoare celor pe care le-ai vizitat. Insa este si o metoda de a depista pe cei care comit infractionalitati virtuale. Odata ce iti stiu Ip-ul imediat pot afla numele de la capatul conexiunii pe care ai internetul. In america e pericol acolo daca descarci jocuri, filme piratate te poti trezi la propriu cu mascatii - Mi se pare absurd.

| explică (pentru AA1CK3D):

Sunt total de acord ca e absurd, mersi de raspuns

| a răspuns:

Adresa IP este o etichetă atribuită fiecărui dispozitiv la momentul conectării într-o rețea de internet, pentru identificare și adresare a locației, a rețelei gazdă și dispozitivelor asociate.
Paginile web, serverele în general, stochează toate aceste informații cunoscute sub numele de "logs"(jurnal) toate ip-urile, task-urile(sarcinile) efectuate de către server, tocmai pentru a identifica și monitoriza ce intră și ce iese în permanență, potențialele amenințări (atacuri cibernetice - Dos sau DDos, furtul de date, spamarea postei electronice) și modul de operare.
O adresă IP publică (de asta ai tu nevoie când cauți pe cineva din altă arie, nu de pe rețeaua ta locală) (pe rețeaua locală de internet tu ai un ip privat, un ip atribuit perifericelor, dispozitivelor conectate ) îți este furnizată de către providerul de servicii de internet (ISP), fie că este dinamică sau statică. La momentul navigării pe internet, se face tracking (urmărire) pe adresa IP publică atunci când : descarci un joc de pe un server, încarci-descarci un clip, navighezi pe site-uri, urmărești un videoclip, cu alte cuvinte, orice acțiune pe care o întreprinzi tu pe calculator sau pe telefon în momentul în care ești conectat la o rețea de internet, este "înregistrată" într-o bază de date. Chiar și când deschidem Wifi-ul, în mod indirect, chiar dacă nu utilizez în niciun fel datele sau nu deschid o pagină de internet, serverul care mă găzduiește pe mine și-mi oferă acces la date mă va monitoriza în permanență și va putea identifica toate accesările mele, locația mea.

Ți-am explicat la ce folosește o adresă IP.

Este strict ilegal tracking-ul ip-urilor de către persoane neautorizate! Doar în cazuri extreme se va urmări o adresă IP, se va localiza, în mod special când este vorba de un atac multiplu (DDos) sau o vulnerabilitate de sistem folosită de "atacator"

Atacurile cibernetice descoperite asupra servelor se pedepsesc penal cu până la 5 ani de închisoare sau mai mult, în funcție de gravitatea situației.

| a răspuns:

Pune-te și învață și lasă tentativele de hacking.

| explică (pentru Osneros):

Tentativa? Despre ce vorbești?

| a răspuns (pentru Insaneplayer):

In general, cand cei care n-au treaba cu domeniul pun intrebari de genul incearca sa "hackuiasca".

| explică (pentru Osneros):

Și de unde știi ca nu am treaba cu domeniul poate știam și am pus întrebarea la hoha

| a răspuns (pentru Insaneplayer):

Intuiția.

| explică (pentru Osneros):

Și tu când mergi pe strada mergi după intuiție sau te uiți pe unde mergi? De aia e România asa cum e fiindcă e plina de epave eșuate ca voi de vă dați cu pararea despre om ca niște cu.ve înjosite ce sunteți

| a răspuns:

Mi se pare super interesant faptul ca raspunzi si blochezi.
Revenind, crezi ca ai mai multe cunostinte doar pentru ca ai supravietuit mai multe ierni? Argumentul ar fi functionat acum cateva zeci de mii de ani, dar nu azi.
Sa zicem ca te cred: IP-ul este unic si legat de nume si adresa. Cum aflam numele si adresa unei persoane din spatele unui IP?
Poftim adresa mea IP, sa ai si pe ce incerca: 194.35.233.99.

Pe langa ca nu vad relevanta faptului ca tu lucrezi pentru o firma de IT. Cu informatiile acestea te incadrezi in orice pozitie, de la CEO-ul Amazon, pana la tanti care spala pe jos, cu toate ca tind sa cred ca nu e prima varianta.