| teclado a întrebat:

Cum se scrie cu diacritice in win 10?
am instalat RO

3 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Fii antenă aici: apasă tasta win + spațiu. Gata

... cu plăcere!

| mastadont a răspuns:

Adaugi română standard la tastaturi și o selectezi cu alt + shift. După aceea, diacriticele vor fi aranjate în dreapta tastelor l și p astfel: în dreapta tastei l vei găsi ș, ț și â iar în dreapta tastei p vei găsi ă și î.

| Natalie4u a răspuns:

Pentru a scrie cu diacritice în Windows 10, urmați următorii pași:
1. Selectați limba română ca limbă de introducere a tastaturii. Faceți clic pe butonul Start, selectați Setări (butonul cu formă de roată dinteată), apoi faceți clic pe Timp și limbă și selectați Limba din meniu.

2. Adăugați tastatura română. În setările de limbă, faceți clic pe Opțiuni de limbă, apoi faceți clic pe Adăugare un limbă. Selectați română și faceți clic pe Adăugare.

3. Închideți setările de limbă și selectați limba română ca limbă de introducere a tastaturii. Puteți face acest lucru din bara de activități de pe desktop.

4. Utilizați combinații de taste pentru a introduce diacritice. În limba română, puteți introduce diacritice cu ajutorul tastelor Alt Gr și unul din literele a, e, i, o, u. De exemplu, pentru a introduce litera „ă", trebuie să apăsați simultan tastele Alt Gr și „a".

5. Dacă doriți să scrieți diacritice într-un document sau altă aplicație, asigurați-vă că aceasta acceptă caractere cu diacritice.

Întrebări similare