|

Daca cumpar o placa video si anume Nvidia GT610 2GB, ddr3, iar placa mea de baza de la pc e ddr2. O sa fie compatibile intre ele? Am auzit ceva ca viteza dd3 de la placa video scade la ddr2. Dau funda, ajutor!

4 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Memoria placii video deserveste GPU-ul (procesorul video) in timp ce memoria placii de baza deserveste CPU-ul (procesorul standard). Nu are nici o treaba memoria de pe placa video cu memoria de pe placa de baza.

Mai important e ca slotul PCI Express de pe placa de baza sa suporte placa video (tinand cont ca ai DDR2 pe placa de baza adica e destul de veche, insa si placa video GT610 e destul de veche). In plus, sunt placi video care necesita alimentare separata si sursa trebuie sa aiba conectori dedicati (dar din nou nu cred ca este cazul la GT610 care este o placa video slaba, entry level si nu are nevoie de putere mare).

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Un debil ti-a zis povesti de gradinita si tu cum nu ai auzit de Google, vii aici cu povestea asta pe care am mai auzit-o deja de zeci de ori. In alta ordine de idei, daca cumperi placa aia, sa nu dai mai mult de 50 RON pe ea ca nu merita. Daca ai DDR2, atunci placa video e fix ultima ta problema, ca platforma per total e cam piesa de muzeu. Nu o lua in nume de rau, si eu am o platforma veche de aproape 6 ani (i3 2120, DDR3), insa ideea e urmatoarea - si ti-o recomand calduros si tie - trage tare de ce ai, invata/scoate bani cum poti din hardware-ul actual, apoi fa upgrade cu totul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Un destept ti-a zis ce a aflat si el pe un forum plin de destepti de acum 10 ani. Nu mai crede toate prostiile care le vezi pe internet. Si ca sa stii, nu nu va scadea absolut nimic daca ai GDDR3 sau chiar GDDR5 si rami ddr2

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

O sa fie compatibile, nu are nici o treaba cu viteza ddr2-3, dar ti as recomanda si o placa de baza mai buna. Succes

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează