| Anonymous0207 a întrebat:

Dacă îmi cumpăr un router automat îmi va crește viteza de download și upload? De exemplu am acum un ConnectBox de la UPC și am viteza de download de 300mbps și de upload 6mbps, dacă-mi iau router, viteza de upload va crește? Că am nevoie de mai multă viteză de upload.

4 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Un router niciodată nu va mări viteza pe care ai comandat-o de la firma de internet.
Dacă pe un router este scris că are o viteză mai mare decât ai tu, asta nu înseamnă că va mări viteza internetului tău; ci înseamnă că prin el va putea trece o viteză mai mare.
Vei avea o viteză mai mare dacă vei îndeplini două condiții obligatorii:
1. Comanzi/schimbi abonamentul de 300mb cu unul mai mare. Poate să fie tot de la aceeași firmă. O viteză mai mare la internet înseamnă și un abonament mai scump pe lună.
2. Îți vei lua un pc/laptop de ultimă generație, și care să îndeplinească cerințele unei viteze mai mari (placă de rețea 1000mbs, procesor i7, ssd). De asemenea ai nevoie și de un router care suportă viteza pe care o vei comanda.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Nope. Slabe sanse. In contractul tau ce scrie?

| Ineys a răspuns:

Cred ca incurci bytes cu biti.

Daca in contract scrie 300 mb/s(Mega Biti) viteza de download ar trebui sa fie 300/8 = 37.5 ( Mega Bytes ).
Unele programe iti pot arata viteza in biti sau bytes, poate de aici apare confuzia. Router-ul nu te ajuta cu nimic. In cel mai rau caz limiteaza viteza, dar in plus nu-ti da. Daca ai cablu pe care-l bagi in acel connect box, testul suprem e sa-l bagi direct in PC. Daca nu poti face asta, inseamna ca trebuie sa bagi din ConenctBox in router deci n-ai rezolvat nimic. Cum au astia de la Digi. Iti dau ei un router si poti sa-ti cumperi si tu unul, dar nu poti sa scapi de al lor ca nu au mufa RJ45.

| BlackBriliant a răspuns:

Da, viteza de upload va creste