| Szutor_Andrei_1995 a întrebat:

Daca imi iau un monitor 4k si il tin in jocuri la rezolutia de full hd (1920-1080) se vede nasol?

Răspuns Câştigător
| sltlp a răspuns:

Sa imi argumentez afirmatia, sa nu creada careva ca vorbesc aiurea. Daca ai lua 4k si te-ai juca 2k, s-ar vedea urat. Daca te-ai juca la 1600*900, tot urat. Dar la full hd, s-ar vedea perfect. De ce?
4k este de 4 ori full hd. De 2 ori nr de pixeli pe verticala si de 2 ori pe verticala3840 × 2160 vs 1920*1080 la full hd. Dupa cum vezi, e de 4 ori mai mare rezolutia, iar nr de pixeli din lungime si latime e de 2 ori mai mare. Rezultatul? Afisand exact full hd, pe un monitor 4k, o sa se vada perfect clar, chiar mai clar decat in cazul unui full hd simplu. Desigur, nu e 4k, nu o sa fie la fel de amazing pe full hd sa te joci ca pe 4k, dar ideea e ca nu pierzi calitativ nimic doar din rezolutie. Nu se poate spune acelasi lucru daca ai incerca sa te joci la 2k, deoarece nr de pixeli din lungime si latime nu e exact cu un nr natural intreg mai mare/mai mic(Daca imparti). Drept urmare, o sa dea aspectul de incetosat. Poti testa asta pe orice joc, orice monitor, daca scazi rezolutia cu cativa pasi mai mica. Pentru full hd, o astfel de rezolutie de care spun eu, este 960*540, siss ghici ce, e fix rezolutia utilizata de iphone 5/5s. Drept urmare, videoclipurile full hd redate pe un 5s sa spunem au tendinta sa para mai clare decat pe un s3 sa spunem(care e ecran hd) daca videoclipul e 1080p si nu e prerandat pentru formate specifice.

7 răspunsuri:
| KodrutZ a răspuns:

Daca faci asta esti cel putin idiot. Desigur ca o sa se vada ca draq, ca aia nu e rezolutia lui nativa si iti va intinde un pixel in vreo 4... Dar lumineaza-ma si pe mine de ce naiba ai face asa ceva? Full HD gasesti monitoare mari, si pe la 27", asa ca sa nu adaugam in discutie si televizoarele de 40+ pe care le-ai putea folosi ca monitoare fhd.

| sltlp a răspuns (pentru KodrutZ):

TE inseli, si nu mai vorbi aiurea daca nu stii precis. O sa se vada perfect.

| KodrutZ a răspuns (pentru sltlp):

Desigur, daca joaca intr-o fereastra. Poate ne povestesti si tu oleaca ce e aia rezolutie nativa a unui ecran de tip LCD si de ce nu iti afiseaza in Windows 5000 de rezolutii suportate, cum se intimpla cu monitoarele CRT?

| sltlp a răspuns (pentru KodrutZ):

Daca ai lasa arogantele alea mai jos ai face mai bine, ca nu prea stii ce vorbesti. Ai trecut de clasa a III-a? sa faci o impartire? daca da, si te lauzi ca stii si calculatoare, atunci puteai procesa ce se intampla.

| KodrutZ a răspuns (pentru sltlp):

Faptul ca se mentine aspectul imaginii de 16:9 nu inseamna ca o sa se vada ca lumea. Tot se face downscaling, chiar daca se pastreaza raportul intre lungime/latime.

| Szutor_Andrei_1995 explică (pentru sltlp):

Mersi de argumente... are ceva logica ce zici acolo ori cum nu stiu. o sa mai astept putin inainte sa-l iau