|

Daca la placa de baza pe care o cumpar zice ca suporta 800/1066/ si 1333 OC.

Asta inseamna ca eu voi putea folosi 1333 doar daca ii fac OC?

6 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

In primul rand va recomand sa cautati pe site-ul producatorului de placa de baza sa vedeti ce tipuri de memorie sunt compatibile.

In al doilea rand trebuie sa stiti ca diferenta de performata data de cresterea frecventei memoriei este nesemnificativa...mai mult conteaza cantitatea de memorie RAM decat frecventa la care lucreaza.

In al treilea rand, frecventa de 1333 se poate folosi doar cand activati profilele XMP 2 dar pentru aceasta aveti nevoie de o memorie care sa poata fi overclockata la frecventa respectiva.

| explică (pentru ziptrack):

Pai eu am un corsair de 2gb 1333 asa scrie pe ea.
Nu o sa mearga daca o sa o conectez?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru feldrihan):

Teoretic trebuie sa mearga dar se intampla ca uneori unele memorii sa nu fie compatibile cu placa de baza. Din acest motiv, producatorii de placi de baza au o lista cu memoriile compatibile.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru ziptrack):

MSI G41M-P25 Asta e placa de baza, dar nu am gasit lista.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru feldrihan):

Asa este, producatorul nu a pus la dispozitia cumparatorilor si o lista cu memoriile RAM compatibile cu placa de baza respectiva.

Vad ca in update-ul de BIOS la versiunea 28.7, s-au imbunatatit si problemele de incompatibilitate cu memoriile RAM, asadar sunt sanse ca memoriile pe care le aveti sa fie ok. Totusi daca intampinati probleme, incercati sa updatati BIOS-ul la ultima versiune.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
5 răspunsuri:
| a răspuns:

Exact. Îți va merge și 1333 doar dacă vei mări frecvența din bios.
Personal nu îți recomand asta; over clocking-ul este riscant la orice piesa ar fi aplicat. OC este pentru cei care își permit financiar să cumpere alte piese -pentru că este un risc pe care producătorul nu și-l asumă, și nu face obiectul unei garanții în caz de defecțiune.
De asemenea nu sunt adeptul folosirii unei piese la capacitatea maximă, pentru că se poate încălzi mai repede și se uzează mai repede; și chiar dacă nu este prea important, consumă curent mai mult.

Repet: 1333 OC funcționează doar dacă vei face OC.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează