|

Daca nu exista baterie bios pe placa de baza pcul nu porneste? Sursa e buna, se aprinde un beculet pe placa de baza cand e cuplata la curent, dar pcul nu porneste deloc. E rupt plasticul unde intra bateria de bios, oare din cauza ca nu este baterie nu porneste?

4 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Bateria de la BIOS are rolul de a păstra chipsetul BIOS-ului în funcție, astfel setările să nu se piardă.E la fel ca la ceasul electronic. Dacă ai baterie de backup la el când se ia curentul nu se resetează ora, dar dacă nu când se ia curentul ora se resetează și trebuie setata iar.
Sursa e buna...
Ai verificat-o? sau doar bănuiești?
Presupunând că sursa de alimentare e conformă, adică scoate amperajul real pentru a alimenta sistemul, dă curent și amperaj verificat cu un aparat de măsură, sau mai classic se conectează un cooler la ea se unește firul verde cu negru și dacă coolerul pornește înseamnă ca sursa e funcțională, cel mai probabil placa de baza e arsă și trebuie înlocuită.N-are sens s-o cârpești într-un service că numa-i prelungești suferința spre moarte și plus de asta banii dați pe reparația ei adunați la un loc te costa cât una identică ce o găsești ușor SH sau chiar una nouă(depinde ce e dus pe ea)

| explică (pentru lupudepenet):

Am pus alta sursa si tot nu a mers. Eu banuiesc ca e placa de baza arsa. Daca procesorul sau memoriile ram se strica, pcul tot porneste doar ca beepuie.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Si fara baterie trebuie sa porneasca sistemul, dar la fiecare pornire (alimentare) trebuie introduse data si ora, precum si setarile specifice dorite de utilizator.

Faptul ca nu porneste poate fi din multe motive (placa de baza, memoriile RAM, procesor, placile de extensie etc.), iar pentru depanare este nevoie de un specialist si conitii de service.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Da,biosul verifica componentele daca sunt ok, in lipsa lui nu se deschide pc ul

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează