|

Daca root-ezi tableta o faci mai vulnerabila la atacuri? Sau e exact opusul?

5 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Prin rootare se permite accesul aplicatiilor la mai multe comenzi, deci tableta devine mai vulnerabila la atacuri, insa de obicei cand o aplicatie are nevoie de o comanda acesibila numai prin root, se cere acceptul utilizatorului. Probabil ca sunt atacuri care sunt "eficiente" chiar daca tableta nu are root.

Rootarea se face numai daca se folosesc aplicatii care au nevoie de root, altfel nu are mare utilitate.

http://www.giz.ro/software/android-root-33751/

http://videotutorial.ro/......ial-video/

Eu am facut root la telefon din cauza androidului 4.4 care nu lasa aplicatiile sa scrie pe cardul de memorie SD. Dupa root problema s-a rezolvat. Dupa rootare, nu mai merg actualizarile (Samsung), insa si asa nu era de multa vreme nici o actualizare disponibila.
Unele metode de root pot sterge fisiere necesare, cum ar fi unele drivere si telefonul sau tableta pot sa nu mai porneasca sau sa existe componente cum ar fi gps, giroscop, senzori de lumina si asa mai departe care sa nu mai mearga.
Daca inainte de a face root gasim informatii care sa ne asigure ca acea metoda de root pe acea tableta merge bine, atunci avem siguranta ca rootarea va fi un succes.
Era mult mai corect daca aceasta rootare era disponibila ca o setare in Android, asa incat rootarea sa nu fie in unele cazuri un esec.

| a răspuns (pentru LinxCont):

Androidul este o derivatie de Linux.
Insa Linux este administrat de cei care se pricepi.
Utilizatorul de rand nu primeste acces de root, astfel nu-l poate strica... big grin

Daca toti ar avea acces root la telefoane, zilnic ar trebui reinstalat Androidul, ca si windows-ul.
Asa, telefoanele sunt mai "destepte" decat utilizatorii tongue

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Bula):

Cand cumperi un telefon cu Android si esti constient ca partea hardware poate mai mult, cum e in cazul expus mai sus, (folosirea cardului de catre aplicatii,) nu prea ai de ales root/no root, mai ales ca dispozitivul in cauza desi nu era chiar ieftin, nici nu avea suficienta memorie. Deci esti pus in fata situatiei in care cumperi un aparat, dai bani pe el si la urma nu te poti folosi de el. Daca s-ar face androidul mai bun, nu ar fi nevoie de root.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru LinxCont):

Marea majoritate a (l)userilor care-si cumpara telefoane "destepte" nu folosesc nici macar jumatate din aplicatiile instalate de fabrica. Nici macar nu au habar ca se pot instala si alte aplicatii!

Si la Windows sau Linux instalat pe PC-uri siuatia este identica.

Putini folosesc la altceva aparatele decat pentru cautare pe Google, vazut filme /foto, ascultat muzica, eventual e-mail si Messenger /Skype. Nici macar office-ul nu e cunoscut, doar de unii.

Restul de 1% - care se mai pricepe cat de cat - stiu sa se foloseasca de aparate chiar si la nivel de admin ("root").

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu recomand asa ceva

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează