| Raduu4ever a întrebat:

Dau funda cui imi spune daca memoria asta RAM:
http://www.emag.ro/......ET9FKBBBM/ o pot adauga in laptop-ul meu Lenovo. Momentan, am 4gb ram ddr3 dar nu stiu daca este de la marca Kingston si daca are vreo importanta marca. Sau daca trebuie sa o inlocuiesc pentru memoria asta cu 8GB.In laptop pot adauga max. 16GB. Idei?

3 răspunsuri:
| DeyCj a răspuns:

Marca nu contează, dar în schimb contează mult dacă frecvențele și latențele coincid cu modulul de ram ce-l ai instalat în laptop; Aidcă de exemplu dacă pe laptop ai un modul de ram de 4 gb DDR3 1333mz cl 5-5-5, atunci și modulul de ram ce vrei să-l montezi e bine să fie tot ddr3 la 1333 mz cl5 5-5-5.De asta se recomandă să se folosească prechi de rami de la același producător, așa numitele kit-uri dual channel, pentru ca să se obțina performanță maximă, adică ramii sa lucreze în dual channel.E adevărat că ramii pot lucra și în singla channel, dar din cauza asta pc-ul se va mișca foarte lent, chiar de are el 6 Gb sau 8 gb.
Cu laptop-ul.Era minunat dacă precizai exact modelul laptop-ului tău(exemplu Lenovo think center 140T), deoarece nu toate modelele Lenovo au sloturi de rami disponibile mai mult de unu, car e populat din fabrică. Succes

| Raduu4ever explică (pentru DeyCj):

Am laptop IdeaPag G500, iar memoria RAM : 4, 00GB Single-Channel DDR3 @ 798MHz (11-11-11-28), As vrea sa imi iau asta:
http://www.cel.ro/......hz-cl11-l/

ce zici?

| lpavel a răspuns:

Marca nu conteaza! Da, o sa mearga!
Daca mai ai sloturi libere o mai adaugi si pe asta daca nu ai atunci o schimbi cu cel de 4 gb! Bafta!