| Andrei_Pavaliu_2001 a întrebat:

De cand mi.am reinstalat windows-ul calculatorul meu merge mai lent plus ca din 6. 34gb utilizati din 8gb acum am 7.87 mai mult de 90% si cred ca asta este problema dar nu stiu sigur gen cand vreau sa intru in cs acum nu mai pot schimba pe opengl ma lasa doar pe software ma lasa si cand vreau sa schimb zice ca nu suporta si in metin cand vreau sa intru imi merge mult mult mai greu ca inainte si totusi windowsul este nou am incercat mai multe gen sa compresez am incercat cu ccleaner nu am incercat sa il defragmentez deoarece imi e frica dar vreau macar sa am doar 6gb usable din 8 ca inainte ma poate ajuta cineva (laptopul e cam slabut dar isi facea treaba inainte de reinstalare si folosesc drivere de la fujitsu) funda cine poate sa ma ajute

8 răspunsuri:
| LinxCont a răspuns:

Nu stiu ce windows e: XP, 7, 8.1 sau 10.

Pentru spatiu (windows 7):

Poate merge cu click dreapta pe partitia C, Properties, Disk Cleanup, apoi Clean up system files. Se asteapta pana cauta toate fisierele, apoi se poate bifa tot, sau se lasa cu ce da windows-ul si se da OK sa stearga tot.

Click dreapta pe Computer, Properties, Advanced system settings.
La "System Protection" se poate da pe Configure si se poate alege "Turn off system protection" sau se poate modifica procentul de la "Disk Space Usage" la o valoare mai mica pentru a mai elibera spatiu.

Daca hard disk-ul e mai mare de 8GB si sunt pe el 2 partitii C si D, atunci se poate utiliza un manager de partitii cum e "MiniTool Partition Wizard - Free Edition"
http://www.partitionwizard.com/download.html
pentru a micsora partitia D cu 1-2GB cu deplasare spre dreapta si extinderea partitiei C cu cei 1-2GB eliberati.

Inca o solutie, daca exista 2 partitii (C si D) si daca exista spatiu in partitia D, atunci se poate muta fisierul "Virtual memory" care ocupa si el cativa GB din partitia C in partitia D. Pentru a face acest lucru, dam click dreapta pe Computer, Properties, Advanced system settings si in tabul Advanced din fereastra System Properties mergem la Performance si dam Settings..., apoi in tabul Advanced din fereastra Performance Options dam Change in casuta Virtual memory, debifam "Automatically manage paging file size for all drives", dam click pe partitia C si alegem No paging file apoi Set, dam click pe D si alegem System managed size, dam Set si OK, apoi se da restart. In felul asta fisierul pagefile.sys care are dimensiuni de ordinul a citorva GB se va muta in D eliberand spatiul respectiv din C. (ca sa poata fi vazute fisierele ascunse si de sistem, trebuie modificate setarile Folder Options din Explorer)

Se poate dezactiva hibernarea daca e activata http://www.howtogeek.com/......windows-7/ pentru a mai elibera partitia C.

Un alt program mai agresiv care curata partitia C este
http://download.cnet.com/System-Ninja/3000-18512_4-75212387.html

OpenGL daca nu merge, trebuie de vazut daca sunt instalate driverele placii video.


Inainte de a instala ceva in pc e bine sa se verifice pe http://www.virustotal.com/en/ daca e posibil (se pot verifica fisiere de maxim 128MB)

| Andrei_Pavaliu_2001 explică (pentru LinxCont):

Chiar acum 2 minute am facut update la drivere si tot nu imi suporta si nu inteleg de ce adica inainte de reinstal la windows imi mergea ok si nu aveam drivere de la fujitsu si hibernarea am dezactivato de mult uneori imi da si stopped working la drivere.

| KillaNoFilla a răspuns:

Ma copcile, tu de spatiu de stocare vb sau de ram?
Ce model e laptopul?
Ai schimbat ceva in el?

| Andrei_Pavaliu_2001 explică (pentru KillaNoFilla):

Nu prea is copchil am 18 ani dar ok.laughing nu am schimbat nimic in el dar am facut update la toate driverele si la windows si tot imi da eroare ca nu imi suporta pe opengl jocurile si inainte de a reinstala windowsul imi mergea ok acu mi.am dat seama ca nu e de la ram sau spatiu de stocare

| danmidnight a răspuns:

Salut. Problemele la tine sunt diverse:
1.Depinde ce Windows ți-ai instalat, posibil să fie corupt
2.Problema cu Software/Open GL vine de la placa video( driverul este neinstalat)
3. Problema cu rami este exclusiv de la windows.Degeaba incerci defragmentarea dacă windows-ul este proaspăt instalat și îți antrenează rami la maxim, asta înseamnă că trebuie să îți reinstalezi alt windows.Ce windows ai(trebuia să specifici!).

| Andrei_Pavaliu_2001 explică (pentru danmidnight):

Am windows 7 ultimate si de la placa video oricat de slaba ar fi ea mergea inainte de reinstalarea windowsului care am facut-o acum cateva zile sa joc jocurile care le joc in prezent si la drivere acum o ora mi-a aparut sa fac update la el si l.am facut

| csty45 a răspuns:

Laptopul nu e pentru jocuri, în general vorbind. Laptopul e o fiță!

| RedBarrels a răspuns:

Pai poate la instalarea windows-ului nu ai formatat toate Local Disk-urile, aceasta problema se intampina des, iar aceasta problema poate duce la adaugarea mai multor virusi, fara a stii tu. Deoarece toate folderele din windows-ul anterior ti-au ramas in PC, de alta daca cand iti mai reinstalezi windows-ul formateazati toate Local Disk-urile. Ma refer cand iti apare acolo la instalare ca, cati GB/MB vrei sa pui in alt Local disk decat C:, si daca vrei sa fie acel local disk vizibil in windows.