anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De când s-a prostit Orange România atât de mult? Am o cartelă cu vechime 10 ani ( prepay nu abonament) și mereu creditul suplimentar de pe cartelă este consumat în trafic de internet. Mereu reîncarc cu opțiune de minute, dar mai folosesc și credit pentru alte chestii. Acum vreo 2 luni mai aveam 0, 30 credit suplimentar pe cartelă și la un moment dat a dispărut, ma uit în istoric în contul Orange și apare ca s-a consumat în trafic de internet.

Ii contactez în chat, îmi oferă înapoi 1, 3 euro cu 1E bonus. Acum două săptămâni problema se repetă, rămân fix cu 0, 01E. Ma uit în istoric și apare consum net cu opțiune activă pe cartelă. Ii contactez din nou în chat și încep ei cu baliverne, ca m-as fi abonat eu la servicii de știri/horoscop/tonuri de apel. Am negat asta, nu am folosit aceste servicii de când am cartela. După ce le-am trimis niște capturi de ecran după istoricul din contul Orange, m-am trezit cu 2E în cont. Un refresh am dat în browser, ca am rămas cu 1, 85E. Trei zile mai târziu, aveam iar 0, 01E.

Scriu iar în chat, apoi am primit înapoi 10E. Astăzi, după 3 zile, mai am 8.6E și tot în trafic de internet se taxează, deși am opțiunea de 6E activa pe cont pana la sfârșitul lunii septembrie. Pur și simplu și dacă încarc eu cu credit ca să am pe cartela la nevoie, ei îl taxează în traficul de date. Gândiți-vă să ai abonament la ei, si sa pățești asta. Te poți trezi cu o factura, ca îți crește tensiunea când vezi cât ai de plătit.
Degeaba îmi oferă bonusuri de credit, ca ei îl dau, ei îl iau înapoi. Acum aștept sa expire opțiunea activa și voi trece pe Telekom. Sunt deja cu vechime și în Telekom, am și acolo un număr ( prepay). Diferența ca la Telekom am 1E în plus pe cartelă de un an chiar și nu l-a mai taxat nimeni.

9 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

Eu încarc doar cu minute pe cartelă preplătită. Credit niciodată. Am pățit asta cu ei acum 15 ani. Aveam cartelă nouă, tot preplătită, îmi expirau minutele duminica și am încărcat de vineri pentru ca duminică să mi se încarce automat cu minute. Si mi-a mâncat tot creditul. Cel care deținuse numărul înaintea mea a activat: meteo, bancuri, horoscop și alte chestii înainte de a renunța la număr. Deștepții de la Orange nu au resetat numărul după ce fostul deținător a reziliat contractul. Am sunat la ei și susțineau că eu am făcut asta și că mă cheamă Popovici. Nu am putut să mă înțeleg cu ei așa că am scos cartela din telefon și am luat alta cu care nu am avut probleme.

| angel6lust a răspuns:

La Telekom merge destul de nașpa, să știi. Eu am portat de acolo.
Da` fiecare cu ce vrea, no.

| anonim_4396 explică (pentru angel6lust):

La mine este ok, sunt în rețea de 2 ani pe cartela. Am net nelimitat chipurile, dar am verificat viteza și la un moment dat scade la 20 Mbps. E ok decât nimic, la Vodafone înainte am avut viteza în Kbps, ce înainte mergea bine. Eu nu am avut probleme de nici un fel, sunt mai mereu în mișcare fiind pasionat de ciclism și nu pot zice ca au fost zone în care sa nu am semnal sau acces internet.

Însă enervanți cei de la Telekom, care încep sa sune de pe x numere ca să ma convingă sa trec la abonament. Aveau un nr standard cu 0766 și l-am blocat, apoi au început să sune de pe alte numere.

| angel6lust a răspuns (pentru anonim_4396):

Depinde și de zona unde stai. Aveam Telekom că ziceam că mai prindem de la unguri, unde ar merge mai bine.

| anonim_4396 explică (pentru angel6lust):

Din Brașov sunt. Înainte la Vodafone am avut viteza bună, doar că am auzit că și-au mutat nu știu ce antenă din zona în care stau eu și din cauza asta a făcut sa îmi scadă mie viteza la internet. Ziua ajungeam sa am viteze între 128 kbps-400 kbps. Parca eram în 2010, pe telefon cu sistem de operare Symbian. De când am cartela Telekom am mers prin trei județe Brașov - Covasna - Prahova, fără vreo problemă cand am avut nevoie. Nu am umblat prin munți, într-adevăr. Singura problemă ca nu are EDGE ca rețea, dacă merg printr-o zona moartă am rețea la telefon cât sa sun, sa dau sms. Pana am rețea 4G sunt off-line complet de la net, are doar rețeaua G ( GPRS) și nu se conectează la internet aici. Funcția VOLTE este și ea de decor, nu a funcționat pe Android pe un telefon compatibil, de vreo 7 luni folosesc pe iPhone și nu funcționează VoLTE de nici un fel.

După câte știu eu, VOLTE activ înseamnă ( pe lângă calitate HD a convorbirilor ), ca rețeaua 4G este disponibilă pentru internet și în timpul convorbirilor. La mine nu a mers niciodată funcția asta la Telekom. Înainte la Vodafone aveam toate astea, dar nu aveam viteza la internet.

În rest ca facilități, net, viteza, pentru mine e ok Telekom.

| angel6lust a răspuns (pentru anonim_4396):

La mine în oraș merge mai bine altceva, deci m-am portat. În celălalt, deși la dracu`n praznic surprinzător mergea bine Telekom și am avut de când l-au lansat.

| qgenius153 a răspuns:

Nu mai sta pe prepay, ia-ti un abonament decent la cati euro decizi tu.

| anonim_4396 explică (pentru qgenius153):

Nu merci, nu ma avantajează cu nimic. Nu ma leg la cap fără sa ma doară, apoi dacă eram pe abonament la Orange, acum eu trăgeam greul cu facturi imense și nu știam de unde provin. Orange și Vodafone s-au prostit rău de tot. Înainte de Telekom am fost în Vodafone și la mine în zona aveam viteza de net din anii 2010, ce înainte era ok. Văzând că nu prea sunt ascultat la suport, am trecut pe Telekom. Acum văzând problemele la Orange, voi trece tot la Telekom. Asta este partea buna când ai prepay, scoți sim, arunci la gunoi și la revedere. Ca îți oferă un telefon pe care îl plătești în rate? Pe lângă abonament? Dacă vreau telefon nou prefer sa fac rate pe eMAG prin my wallet și rămân pe cartelă.

| qgenius153 a răspuns (pentru anonim_4396):

Ok, treaba ta, eu am abonament Vodafone red 5 cu net nelimitat si 18 gb roaming la 12 euro. merge brici.