|

De ce Google Chrome are mai multe prcese deschise simultan, desi eu am doar o pagina, maxim 2 deschise?

4 Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Un proces principal pentru interfata utilizator, management al taburilor etc, un proces pentru fiecare tab si un proces pentru fiecare plugin.asa lucreaza google chrome.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru alexASP18):

Dar asta nu inseamna si un consum ridicat de resurse? Am obervat ca fiecare proces ocupa 30-50 de Mb memorie. Deci daca le aduni, prin simplul fapt ca te uiti la desktop, si rulezi Chrome, ai aproape 1Gb de memorie ocupata. (w7). Cred ca voi folosi IE 10.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru anonim_4396):

Face izolare de procese pentru extensii si tab-uri din motive de stabilitate cat mai buna. Si IE-ul face acelasi lucru inca de la versiunea 8. Astfel, vei avea sanse minime sa-ti crape tot browser-ul, ci iti va crapa doar un tab problematic. Diferenta e ca IE nu-ti consuma la fel de nesimtit, cel putin la un numar mic de tab-uri, initial.
Nu intotdeauna un consum ridicat de resurse inseamna ceva rau, mai ales cand ai de unde da, in conditiile tehnologiei de astazi, daca le indeplinesti. Pana si Windows 7 consuma cat consuma pe langa Windows XP, din cauza unui mecanism de gestionare a memoriei mai eficient, totodata pentru a rula aplicatiile mai rapid, chiar daca prin asta observi mai multe resurse ocupate. Mai multe resurse ocupate nu inseamna neaparat eficienta proasta decat pe un calculator slab, vechi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru anonim_4396):

Eu am 3gb ram si rulez W7 pe 32 de biti. Ideea este ca procesorul meu, este unul cam slabut. 2, 8 dual, dar printre primele versiuni de la Intel iesite. Mentionez ca am acelasi PC de 7-8 ani.
Daca am multe procese deschise, imediat procesorul meu se ridica 70-90%

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează