|

De ce nu pot instala Windows XP SP3 pe laptop? Cu alte windows-uri merge, doar cu el nu. Am pus pe mai multe dvd-uri mai multe feluri de xp (luat din surse diferite, ceva schimbat, etc) si tot nu-mi merge. La unele mi se opreste instalarea undeva pe la 88% dupa ce se formateaza o partitie spunand ca nu a reusit sa se copieze ceva, iar la altele imi da Blue Screen. Cum rezolv? Nu vreau sfaturi ca sa instalez alt windows, doresc xp. Detin Acer Aspire 5736 Z. Dau funda.

6 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Sata Mode pus pe IDE, D2D Disabled, Network Boot Disabled. Cauta un CD original cu XP SP3. Parca hashul corect era 66ac289ae27724c5ae17139227cbe78c01eefe40, pentru varianta Volume License.

5 răspunsuri:
| a răspuns:

Că Windows Xp e un sistem de operare scos din uz de peste un an, și nu e compatibil cu hardware-ul ce-l ai pe laptop-ul tău. Vrei Xp neapărat? Încearcă un laptop de acum 15 ani că ăla merge 100% cu Xp-ul cel depășit tehnologic și ce nu mai are suport tehnic de la Microsoft=> nici drivere, nici aplicații dezvoltate pentru el. Sau, încearcă clona Xp-ului și anume React OS. E bazat pe tehnologia NT, și e compatibil cu exe-urile si driverii de Windows... NT și XP, și e și gratis(open source).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

1. In BIOS pune SATA mode pe IDE
2. Scrie imaginea de instalare pe un CD, nu pe DVD (la cea mai mica viteza de scriere posibila).
3. Daca ai avut inainte instalat w7 sau mai sus, sterge absolut toate partitiile aferente (inclusiv cea de boot, de 100Mb)

Daca mai apar si in continuare probleme de copiere, testeaza unitatea de DVD, respectiv CD-ul de instalare, memoria RAM, precum si suprafata Hard Disk-ului!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu ar trebui sa ai probleme cu XP pe laptopul respectiv. Daca ai dezactivat AHCI din BIOS, ar trebui sa mearga si nemodificat. Instalezi cumva de pe USB? Ai incercat si cu memcheck sau un Ubuntu sa vezi daca nu cumva ai probleme de la hard sau de la ram?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru tpuuser999):

Pe Sata Mode e pus pe AHCI. Instalez cu cd bootabil. Nu cred ca am probleme deodata ce merge sa-i pun si alte sisteme de operare.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Sti care e baiu? e cd-ul zgariat mai, incearca sa faci un stick boot-abil si instaleaza-l asa, gasesti tutoriale pe Youtube... s-au fa rost de alt cd cu acelasi windows

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează