| thefortgod a întrebat:

De ce nu pot pune un film (venom 4.1GB) pe USB Flash Drive chiar daca am spațiul necesar, adică 14.4GB. Îmi spune că fișierul e prea mare.Trebuie să îmi iau un Sticker USB de 32?

10 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Stick-ul este formatat FAT32, care permite doar fisiere de maxim 4Gb.
La fel, daca folosesti Windows sau Linux de 32 biti, sistemul permite transfer al fisierelor de maxim 4Gb.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Bula):

Sistemele pe 32 de biti suporta fisiere mari, depinde de sistemul de fisiere, nu de citi biti are ala de operare! P.S. Nu trebuie formatat stickul, se poate converti mai repede si fara pierdere de date. https://www.pctips3000.com/ntfs-usb-memory-sticks-anyone/

| Bula a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Incearca sa copiezi un film de 5-6Gb cu sistem de 32 biti pe un stick formatat ntfs, dupa care baga-l in alte sisteme diferite si uite-te la film pe fiecare!
Vei avea "mici" surprize...

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Bula):

Depinde si ce aplicatii folosesti ca sa manipulezi fisierele alea. Suportul pentru fisiere mari poate fi un cosmar... ce sa mai zic de caile mai lungi de 256 de caractere sau caracterele speciale in nume. big grin

| Bula a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

M-am referit la aplicatiile implicite (tip explorer) ale sistemelor de operare.
Si - apropos de numele fisierelor - standardul este de 8+3, venit din Unix. La acest format se ataseaza alte evidente, de 63 /255 caractere. Regula este ca, numele fisierelor de baza (8+3) sa nu contina decat literele si cifrele din prima jumatate al tabelei caracterelor de baza (437), fiind admise doar cateva caractere speciale suplimentar.
Restul caracterelor speciale sunt folosite pentru alte scopuri (semne ale cailor de acces sau referinte speciale).
A doua parte al tabelei 437 initial a continut semne speciale, care se schimba in alte tabele (prima parte ramanand comuna). Din acest motiv, daca folosim diacritice in numele fisierului sau directorului /folderului si acel nume este accesat pe alt sistem (cu alta tabela de baza instalata), atunci acel fisier /folder nu se va mai gasi la locul lui (nu va mai exista corespondenta corecta cu numele 8+3).
Din acest motiv, TOATE diacriticile din numele fisierelor si folderelor trebuie eliminate, schimbandu-le pe versiunea din alfabetul englez!

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Bula):

File managerul din Windows e sinistru de cand il stiu. De la Windows 3.11 for Workgroups, mai exact. Tot de atunci folosesc in cea mai mare parte a timpului Windows Commander (actualmente Total Commander). Ca alternativa free si la fel de capabil e Multi Commander. Legat de numele fisierelor... discutam istorie aici. Daca iti accesezi continutul de pe device-uri care ruleaza un OS modern nu are sens sa iti bati capul cu batrinul 8.3. Bine, nici diacriticele nu ma incinta in mod deosebit, dar se intampla adesea sa am cai de lungimi monumentale. Uite apropos - un listing de folder de la mine din system. Pina si command prompt-ul din Windows 10 stie sa vada caractere rusesti din nume/cai foarte lungi.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Da, am uitat linkul - https://imgur.com/XeQidwS

| Bula a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Da, dar si acolo baza de "lucru" este 8+3, la care se ataseaza tabele de "translatare", corespondenta.
Cu aceste artificii se pot afisa numele lungi si din alte limbi.
Insa, daca copiezi un asemenea fisier pe un stick si te uiti cu cu atentie, vei regasi si numele 8+3.
Numele scurte apar daca trebuie reconstituit un sistem de fisiere, cand tabela de corespondenta nu se mai poate repara, dar fisierele inca sunt in stare nevatamata.
Nu degeaba, kit-urile de instalare Windows contin doar fisiere cu nume 8+3.

Commanderele transfera atat numele de baza 8+3, cat si tabelele de corespondenta, cu ajutorul eplorer-ul (deseori bazat chiar pe el).

| GabiDumitrescu a răspuns:

Nope. Trebuie convertit la NTFS.

| gelu1970 a răspuns:

Formatează stick in NTFS și o să poți transfera filmul pe stick.