|

Deci am terminat liceul mate-info si la anul vreau sa intru la faculate dar pana atunci aveti idee cum as putea sa ma pregatesc in domeniul IT partea programare, web developer, web design? Ma refer cursuri in Bucuresti care m-ar putea invata si mi-ar aduce o diploma sau chiar si locuri de munca care sa ma invete. Dar problema este ca nu prea am experienta la programare singurul lucru care l-am facut pana acum a fost un site pentru atestat in care am primit nota maxima in rest la liceu nu prea ne-a invatat ceva doar teorie nu si practica.

7 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Salut! Pe net sunt fel si fel de curusuri, acum o sa incer sa iti spun cum sta treaba. Ai zis ca te intereseaza programraea web, numai ca asta se imparte in doua parti front-end si back-end, si full stack adica si front si back. Front-end se ocupa cu tot e vezi tu pe pagina, gen butoane, text, iar back-endul se ocupa cu servere si ce se intampla in momentul in care introduci date intr-un form spre exemplu.
Acuma pe net gasesti de exemplu cursuri la udemy, despre programare front-end si back-end si au preturi accesibilie( mai ales cand prinzi reducere) sau mai este o platforma super faina( si anume udacity) acolo au cursuri super faine de programare fornt-end si back-end, eu acolo am invatat sa fac site-uri au cursuri( eu am prins un curs de front-end gratis, numai ca daca platesti e undeva cam 999$) si e fain ca ai fel si fel de quizuri interactive si la fiecare parte ai un proiect pe care il trimiti lor si ti-l evalueaza un programator, si iti spune exact unde ai gresit, iti da si linkuri si chiar te ajuta foarte mult. Ai si un mentor pe care poti sa-l intrebi si daca te tii de treaba chiar inveti programare( si pe langa asta au foarte multe cursuri si gratis) uite link https://eu.udacity.com/.
Daca mai ai intrebari nu ezita sa ma contactezi, daca vrei pot sa iti las chiar un numar de tel sa vorbim pe wapp sau un cont de Facebook dar pentru asta ma poti contacta in privat!
Seara faina, si spor la invatat programare!

| explică (pentru Ionel567):

Mersi, am intrat pe udadcity si o sa incerc free preview ca nu o duc prea bine cu cascavalul, si la programare cred ca trebuie sa invat back-end ma refer ca am observat la noi acum este mare cautare de programatori si pare o meserie buna pentru viitor plus ca se plateste bine si imi mai si place sa stau la pc happy dar mai greu pana inteleg poate ma mai sfatuiesti tu daca ai timp si placere

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
6 răspunsuri:
| a răspuns:

Cauta internship IT in Bucuresti. La ce (nu) stii sa faci, te duci neplatit, doar sa inveti.

Vezi aici (mai poti sa cauti si in alte parti):

http://programedeinternship.ro/category/internship-bucuresti/

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Intra aici daca te intereseaza partea de front end:
http://classroom.udacity.com/courses/ud304-emea

Asta e ce trebuie sa completeze cei carora li se ofera sansa de a primi o bursa de la google. Link-ul asta nu se gaseste pe site.

Lectiile sunt cele gratuite, dar e mai simplu sa folosesti pagina asta decat sa cauti prin catalog tot ce are legatura cu domeniul asta, mai ales daca nu stii nimic despre el. Contine si ceva ce nu se regaseste printre materialele gratis: acel proiect final.

Au si un program nanodegree pentru front end. Daca vrei sa il incepi sa imi lasi raspuns aici inainte, ca sa iti zic o chestie.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru anonim_4396):

Da o sa iI incep daca e, faza e ca vreau sa invat cat mai muIt din toate domeniiIe ca sa fiu pregatit si de Bursa Ia googIe imi mai poti da cateva detaIii daca nu te superi?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pe mine m-au dat afara din prima etapa a challenge-ului dupa vreo doua saptamani. N-am beneficiat de bursa, n-am ce detalii sa-ti dau despre ea.

Nu pot sa-ti spun decat sa urmaresti pagina asta daca vrei sa fii la curent cu posibilele viitoare oportunitati de a studia pe bani de la google:
https://www.udacity.com/grow-with-google

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru anonim_4396):

Ok multumesc

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează