| Misaras_Danut_1993 a întrebat:

Descarc un fisier pe google si viteza de descarcare este de sub 1mb/s, iar daca merg pe speed test ca sa vad ce viteza am la internet am 150mb/s de ce se descarca asa de lent prin google?

Răspuns Câştigător
| GPA a răspuns:

Este sub 1mbps pentru că tu nu ești singurul care descarcă de pe acel server, sunt nenumărați alți clienți care descarcă simultan de pe serverele Google. Este ceva normal, pentru că se împarte transferul de date la câți clienți accesează in acel moment respectivul link. Dacă un milion de clienți accesează un server și descărca niște resurse(fișiere), nu te aștepta ca viteza de descărcare să fie foarte mare, indiferent de pachetul de abonament pe care-l ai, poate tu ai lățimea de bandă largă (+1gbps), dar daca serverul este 100% încărcat, n-ai ce face. Viteza de pe Speedtest reprezintă viteza de răspuns dintre tine și serverul țintă pentru care faci Speedtest-ul, care, evident, se află destul de aproape, presupun că în țară la noi. Normal că dacă ești pe (Ex. Digi fiber)și faci un speed test pe un server Digi din Iași / București, o să ai aproape maxim utilizare a lățimii de bandă (depinde și conexiunea, wifi sau cablu Ethernet utp).

P.s : Tipul de conexiune este foarte important când stabilești un transfer de date, cablul utp fiind la ora actuală cea mai rapidă metodă de transfer în masă a datelor. Există cabluri ce suportă transferuri și de zeci de GB/s.

3 răspunsuri:
| Wr3nch a răspuns:

Pai toata lumea e calare pe serverele lor, ca Google Drive e mocalaughing Asa ca viteza mica e compromisul pentru un serviciu gratuit.

| mudokins78 a răspuns (pentru Wr3nch):

Toata lumea e calare pe serverele lor? Macar sti ce spui? Nu ii da informatii gresite baiatului!

| marinaru777 a răspuns:

Conteaza serverele unde te conectezi de obicei pe torente poti avea viteza mai mare decat pe google dar si pe anumite site uri poti avea viteza de descarcare mare.