| Alexandru390 a întrebat:

Din ce cauză poate să apară sacadarea în jocuri? Poate apărea din cauza ramului sau un HDD lent?
Dacă îmi pun un SSD și îmi măresc ramul până la 8 vor mai merge jocurile(nu toate) sacadat? Adică dacă are de exemplu 20 - 30 fps-uri să rămână pe acolo nu să-mi scadă din 3 în 3 secunde pana ajung la 1 fps...

Răspuns Câştigător
| Salontanul a răspuns:

Un SSD ajuta. Windowsul incarcat sau un virus, ceva. Memorie RAM putina pentru ca daca ai doar 4 GB de RAM e cam putin tinand cont ca si Windowsul consuma. Placa video slaba. O sursa de alimentare slaba. Astea sunt cateva cauze.

2 răspunsuri:
| antimulte a răspuns:

Pune SSD, cat mai mare si mai rapid, vezi vitezele de scriere si citire, si RAM cat poti de mult. Se va schimba doar in bine sistemul. Eventual si o instalare curata de windows nou... nu te complica sa clonezi sistemul de pe hard.

| Ineys a răspuns:

Placa video. SSD/HDD nu au nimic de-a face cu fps-urile. Nici macar RAM-ul. Faptul ca ai 20-30 de fps inseamna ca PC-ul tau e prea slab pentru jocul respectiv si de aceea ai si frame drop.

Iti scade pana la 1 fps pentru ca atunci are mai mult de randat. Poti sa ai 20-30 de fps daca nu misti imaginea si "vezi" ceva usor de randat cum ar fi cerul dintr-un joc sau pamantul fara multa iarba etc.