| valentin2002 a întrebat:

Dupa o furtuna de proportii, s-a cam luat curentul de cateva ori si două dintre televizoarele din casa nu mai functioneaza ( cele de la Lg, Smart Tv )! Celelalte da ( de la Samsung )! Credeti ca s-au ars? Ma gandesc ca probabil au vreo siguranta sau ceva, ca daca era ceva mai grav, trebuia sa pățească toate la fel, nu? Ar fi destul de urgenta problema...

11 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Duci la reparat cele doua televizoare la un service acreditat de LG.
Le ceri si cate un PROCES VERBAL DE CONSTATARE stampilat!
Copia celor doua procese verbale le trimiti cu confirmare de primire la electrica, impreuna cu o notificare prin care le ceri decontarea reparatiilor pentru defectele cauzate de curent.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Salut! Daca ledul rosu de standby nu se mai aprinde de loc cand este tv ul in priză, atunci este arsa sursa, poate fi numai o siguranta arsă, sau pot fi diode duse din cauza șocului, sau alte piese din sursă, numai un electronist stie, daca numai ai televizorul in garantie cheama acasa pe cineva un electronist, si daca este doar siguranta il face pe loc, sau alte piese din sursa, mai rau ar fi sa se fi ars displayul ledurile alea, ca atunci trebuie dus in servis si facuta comandă de display.

| romeo78 a răspuns:

Cel mai ușor este să previi, decât să repari! Multe persoane fac această greșeală pe timp de furtună puternică! Lasă aparatele electrocasnice în funcționare.
Indiferent de ce mijloace de protecție contra fluctuațiilor de tensiune, scoaterea din priză a aparatelor electrocasnice, chiar oprirea curentului electric de la tablou, scutește de multe neplăceri ulterioare.
Iar, chestia cu reclamația furnizori, e frecție la picior de lemn. Au avocați foarte buni, un proces durează foarte mult, iar la final te poți trezi păgubit de 2 ori, cu cheltuielile de judecată de achitat și aparatele de cumpărat.

| anonimg a răspuns:

I-ați un prelungitor cu protecție la supratensiune:
https://m.emag.ro/......EJ8Q2BBBM/
Până atunci trebuie să repari televizoarele.

| Wr3nch a răspuns:

Ar fi recomandat sa mergi cu ele la service daca mai ai garantie.

| Bizon95 a răspuns:

E posibila faza cu siguranta, dar, tot la service trebuie dus pentru ca nu ai acces fizic la ea (trebuie desfacut)

iar daca mai sunt in garantie, du-te cu ele, si nu spune nimic de cazut curentul ci doar ca "nu mai merge", si spui asta cu o fata de ingeras si cu puppy eyes big grin

iar dupa asta ia o priza cu protectie la supra-tensiune, nici eu nu mi-am luat pana nu m-am fript, ca a cazut un copac si avenit 360 pe 220V crying

| ywar a răspuns:

Da, asta s-a intamplat de la regimul deformant al curentului electric. Daca ai invatat la fizica, in mod normal, curentul electric alternativ are o frecventa de 50 Hz (sau 60 Hz in State) iar unda este sinusoidala.
Mai mult ca sigur tensiunea de 230 V nu a fost de 230 v, iar semnalul ciopat - adica sigur nu a fost sinusoidal. Demn de spus este ca nu este sinusoidal (semnal pur), dar asta e o alta discutie.
Concluzie vorbeste cu un electrician care sa-ti faca tabloul in asa fel incat daca nu ai tensiune corespunzatoare sa nu-ti cupleze nimic in instalatie. O sursa stabilizatoare nu ar strica.

| darrio2007 a răspuns (pentru ywar):

Crezi ca a inteles ce i-ai scris?

| DarthNiger a răspuns (pentru ywar):

Nu stiam ca suntem la ora de fizica

| Algo098 a răspuns:

E buna o siguranta de genul http://bit.ly/348BjYc

| AlexuTzzuAlex2000 a răspuns:

Probabil s-a ars ceva la partea de alimentare a lor, du-le la garantie sau la un service.