| king5151 a întrebat:

Dupa voi, in mediul rural cu Internet de la Digi cu viteza pe contract de 500mb/s download si 250 upload cam cat o sa am real? Daca este cineva cu Internet de la Digi in aceeasi situatie pe aici sa lase o parere

7 răspunsuri:
| relian a răspuns:

laughing aia da, dar pe cale planeta, pe asta sigur nu ai viteza aia.
500 aia ce arati tu nu-s MB is Mbp, deci este o diferenta
1 Mbp = 0.125 MB laughing deci 500 x 0125 = aproximativ 60 MB, aia ar fi viteza, nu cat arati tu.

Deci sunt megabiti si megabait, am scris asa cum se aude in romana.
Megabit -Mbp ( Megabit in engleza)
Megabait- MB. (Megabyte in engleza)
Deci aia 500 sunt de fapt submultipli, asa cum ai metru la lungime si submultimpii centimetrii.

Daca vine cineva si spune am 10 m de cablu, tu spui aaaa pai e putin.
Daca vin si zic am 1000 cm cablu laughing ups omu rapid si pune botu,crezand ca wow ce de material arelaughing ii ia ochii cifra,dar nu se uita ces aia cm sau m.
Chestia astea e reclama, sa atraga naivu, crezand ca ii da ala un sac de ceva, nu stiu astia ce sa mai faca, ce sa mai inventeze sa atraga omu sa cumpere.

Cit o sa ai real? Treb sa ai real atata cat platesti, adica 60 mb, asta daca o fi adevarat ce zic aia, citeste contractu, cand faci abonament, trebuie sa fie un contract pe undeva.
Daca cei de la Digi spun, aia e viteza, adica de 500 megabiti, atunci tu cand o sa ai net, verifici, sunt multe programe ce le poti folosi sa afli ce viteza aia.

Eu asa fac la o luna 2-3 luni, mai bag cate o verificare, doara nu platesc una si sa mi se dea altceva.
Is banii tai, deci trebuie sa ti se dea ce cumperi.De nu sa ai viteza ce ei spun,si pe care tu o platesti, poti suna, le spui cat e ceasul laughing ii saluti din mers eventual, le spui cu neseriosi nu ai ce discuta.

Daca oamenii ar face asa, sa vezi dupa ca aia or sa se faca firma de treaba.Dar daca oamenii tac si platesc, normal de merge cu prosteala de ce nu, nor fi prosti sa faca altfel.

| Frank51 a răspuns:

Foarte apropiat de valoarea maximă, dacă toate cerințele sunt indeplinite.

| GPA a răspuns:

Nu înseamnă că dacă ai viteză de internet de 500mb/s (adică aproximativ 63MB/s per pachet) o să se mențină constantă viteza. Viteza reală depinde de : interfața de rețea (adaptoarele de rețea sau plăcile de rețea Gigabit), de cablul de rețea utilizat (minimum cat5E), de interfața router-ului (adică ce viteze de transfer suportă fiecare port în parte, musai Gigabit atât pentru WAN cât și pentru porturile LAN) și de numărul de abonați care folosesc același server PPPoE simultan. Nu putem știi cât vei avea exact pentru că acest lucru depinde de cele enumerate mai sus. Dacă toată rețeaua locală are acoperire Gigabit și prinzi un moment al zilei în care nu utilizează foarte mulți abonați același server PPPoE, de exemplu, la miezul nopții, foarte probabil să ai viteza maximă de download și upload (500Mbps down /250 Mbps up, respectiv 63MB/s down și 32 MB/s up).

| Mirel4412 a răspuns:

Eu cu cel mai mic abonament facut la digi acum cativa ani scot 600 mbps ( nu Megabyte ci megabit ( 1 megabit= 8 megabyte). 600 mbps= 60 MB/s.
La upload am 200-300 mbps.

| Anonimulantisocial17 a răspuns:

Nu conteaza daca e in mediul rulal sau urban cat timp e net prin fibra e destul de rapid

| Mutzi a răspuns:

Presupunand ca e fibra optica, o sa raspund sincer...nu prea ai de ales... happy Oricum digi e best bet, fata de telekom e mult mai ok. Faza e ca viteza din contract nu e garantata, respectiv daca citesti atent o sa vezi ca scrie MAXIM 500 download/250 upload. Acestea fiind spuse, comparand netul meu (urban) cu cel al prietenilor mei care stau in localitatile din imprejurimi (rural) cu acelasi contract, in general cu cat esti mai departe de oras cu atat tinde sa mearga netul mai bine pentru un motiv sau altul laughing))

| king5151 explică (pentru Mutzi):

Tu cam cati mb/s ai? Dar prietenii tai din zona rurala?