|

Este adevarat ca DVD player-ele folosesc un laser pentru a citi continutul unui CD? Asta inseamna ca ar fi periculos pentru om?

5 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Da, unitatile CD/DVD folosesc raza laser pentru citire /scriere, dar de putere relativ mica.
Aparatele insa au protectie multipla impotriva unei asemenea accidentari, atat mecanice, cat si electronice.

Laserul din unitate functioneaza doar daca sertarul /capacul este inchis. In acel moment se emit secvente de fascicul slabe, de durata scurta pentru a testa prezenta discului. Doar daca se constata prezenta unui disc, atunci Led-ul laser incepe sa functioneze la parametrii normali de putere, dar din acel moment deja fascicolul nu mai poate iesi din aparat, fiind acoperit chiar si de disc.
Ca urmare, laserul NU ESTE PERICULOS pentru utilizatori.

Pericolul ca fascicolul laser sa ajunga periculos (pentru vedere) ar exista doar pentru o persoana care cunoaste foarte bine functionarea electronica a aparatului, fiindca ar trebui sa anihileze toate protectiile pentru a pune laserul in functiune.

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Este adevarat. Dar cum crezi ca ai putea veni in contact cu acel laser ca sa te si afecteze?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu are cum sa te afecteze. Ar fi o varianta sa iti afecteze ochii, dar cum el functioneaza numai cand este inchis nu ai de ce sa iti faci griji.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Este un laser cu lumina rosie, de putere foarte mica. In cel mai rau caz iti poate afercta ochii daca te uiti direct in lumina lui, dar nu poate afecta altceva. Si este montat in asa fel incat riscurile sa fie minime. Trebuie sa ai imaginatie si sa te straduiesti serios ca sa iti strici ochii cu un astfel de laser.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Laserul acela este periculos pentru ochi. Nu este un laser medical cu care se fac operații.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează