Da, există antene specializate pentru detectarea și recepția rețelelor Wi-Fi de la distanță, folosite de obicei pentru:
-creșterea razei de captare a unui laptop/PC;
-scanarea rețelelor Wi-Fi îndepărtate;
-conexiuni point-to-point între două locații.
Tipuri de antene / dispozitive pentru distanțe mari:
-antene direcționale (Yagi, Grid, Panel). Eu construiam antene Yagi pe vremea "răposatului". Am și acum o carte cu diferite antene.
Exemple: antene Yagi 2. 4GHz, antene grid de 24 dBi;
-antene parabolice Wi-Fi;
Foarte puternice (peste 5 km).
-USB Wi-Fi adaptors cu antenă mare.
Adaptoare cu putere mare (High Power) + antenă de 8–20 dBi
Detectează rețele cu mult mai mare sensibilitate decât un laptop obișnuit.
Dispozitive profesionale (Ubiquiti, TP-Link CPE)
Ubiquiti NanoStation, NanoBeam, TP-Link CPE510
ATENȚIE!
Poți detecta rețele Wi-Fi publice sau proprii, dar conectarea la rețele private, fără permisiune, este ilegală.
Am gasit antena asta, mi se pare foarte buna, poate detecta o retea wifi si de la 5 km?
https://www.vexio.ro/......pasiv-poe/
Vreau sa o pun undeva intr-o gradina si casa in care este
router-ul de unde vine reteaua wifi e la 100m de gradina, ar functiona? Trebuie antena conectata la curent ca sa functioneze? Trebuie conectata la ceva anume ca sa functioneze?
Da! Funcționeaza pana la 1-2 Km daca nu sunt obstacole. Cu obstacole 150-200 metri. Daca vrei ceva mai bun cauta CPE710 5GHz AC Outdoor 867Mbps 23dBi: https://tinyurl.com/29mgeksm E mai scumpa, dar merita.
Doar pana la 1-2 km mai mult nu? Pe net zicea ca gaseste retele wifi si de la 5km. Am citit ca mai intai trebuie in casa la un passive power over ethernet (poe) adapter si sa o sa configurezi, cum se face?
Cica mai intai trebuie conectata in casa la un router cu internet existent si la un passive power over ethernet (poe) adapter
Da și cred ca mai trebuie ceva scule pe lângă. Nu mă pricep. La antenele Yagi era simplu: o buclă sau un amplificator cu buclă. Le construiam pentru că la noi la TV nu aveai ce vedea și ne uitam la țările vecine: Ungaria, Jugoslavia sau la Bulgari. La noi erau doua ore de emisiune cu "mărețele realizări și Tov. Nicolae Ceaușescu".
E posibil să meargă și până la 5! Nu știu să o configurez. N-am făcut așa ceva. Am configurat câteva router-e doar.
Erau niste placi de retea de la Alfa care puteau sa faca treaba asta, dar in Romania nu cred ca se mai gasesc.
Cred ca merge sa faci un amplificator dintr-o cutie si o placa de retea USB ca in Mr. Robot daca iti iese, unii au incercat si chiar au prins semnal